20 Kasım 2018 14:06

Artan soğan fiyatına karşı polisiye önlem: Depolar basıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın stokçuları hedef alan açıklamalarının ardından soğan depolarına baskın yapıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Soğan fiyatlarındaki yükseliş devam ederken Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri Ankara Polatlı’da bazı depolara baskın düzenledi. Toptancı hali, soğan depoları ve nakliye kamyonlarına yönelik baskınlar sırasında hasat döneminden itibaren soğanın alış ve satış fiyatları incelendi.

Ankara Vergi Dairesi ekiplerince, yapılan denetimlerde, soğan depolarının büyük bölümünün kapalı olduğu ve soğan satışı yapılmadığı tespit edildi.

Bunun üzerine daha kapsamlı bir çalışma için harekete geçen ekipler, bugün de toptancı hali, nakliye kamyonları, soğan üretiminin yapıldığı köyler ve soğan depolarında denetimlerde bulundu.

HÜKÜMET FİYATLARDAN STOKÇULARI SORUMLU TUTMUŞTU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yükselen fiyatlardan stokçuları sorumlu tutmuş ve stokçularla mücadele edileceğini söylemişti.

Erdoğan, “Bazı suiistimaller var. Özellikle stokçular, şunlar bunlar... Bunların üzerine bakanlıklarımız kararlılıkla gidiyor. Birçok depo baskınlarında nasıl stoklar yaptıklarını görüyoruz. Kararlılıkla buna devam edeceğiz. Buralarda asla taviz yok. Öyle patates, soğan stokçuluğu, öbür tarafta birçok sebze, meyvede bu tür stoklar yapmak... Bunların bedelini ödeyecekler” dedi.

“Fırsatçılarla, stokçularla mücadelemizi de en üst seviyede sürdüreceğiz” diyen Berat Albayrak ise, Polatlı’da 200 bin ton civarı soğanın 'fiyatlar yükselir' beklentisi ile depolarda tutulduğunu iddia etti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya’da kamu üniversiteleri krizi*

SONRAKİ HABER

'Geçici' yönetmelik kalıcı hale geldi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...