18 Kasım 2018 10:09

Bodrum'da sel: Sokaklar savaş alanına döndü, evleri su bastı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan sağanak sele neden oldu, sokaklar savaş alanına dönerken onlarca ev ve işyerini su bastı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün etkili olan sağanak, sele neden oldu. Cadde ve sokaklar dereye dönerken, onlarca ev ve iş yerini su bastı. Aşırı yağıştan korunmak için bindikleri araçlarıyla birlikte denize sürüklenen iki balıkçı ise son anda kurtarıldı. Sel sularının sürüklediği onlarca araç zarar gördü.

Bodrum'da dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Bugün sabaha karşı etkisini artıran sağanak, sele neden oldu. Yüksek kesimlerden inen yağmur sularının önüne katıp getirdiği çöp ve kaya parçaları, rögarları tıkadı. Atatürk, Artemis, Neyzen Tevfik, Mümtaz Ataman, Üçkuyular, Cevat Şakir caddeleri ile bazı ara sokaklar sel suları nedeniyle dereye döndü. Sel suları asfaltı sökerken, onlarca ev ve işyerini de su bastı.

Torba mevkisinde balık tutan Recep Koç (39) ve Cemile Demirtaş (62) aşırı yağıştan korunmak için araçlarına bindikleri sırada gelen sel sularıyla birlikte denize sürüklendi. Kendi imkanlarıyla araçlarının üzerine çıkmayı başaran balıkçıları kurtarmak için bölgeye 2 Sahil Güvenlik botu, bir dalış timi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Koç ve Demirtaş, denizde başka kimsenin olmadığını ifade etti. Ayrıca denize sürüklendiği belirlenen 3 otomobil daha sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri tarafından sabitlenip, sahiplerine bilgi verildi. Sel sularına kapılıp sürüklenen çok sayıda araçta da maddi hasar meydana geldi.

Son 24 saatte metrakereye 200 kilogram yağışın düştüğü ilçede, belediye ekipleri suyla dolan cadde ve sokaklarda tahliye ve temizlik çalışmalarına devam ederken, vatandaşlar da ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye etmeye çalışıyor.

DERE YATAKLARINDAN GELEN SULAR EVLERİNE DOLDU

Selden en fazla zarar gören yerlerden Yokuşbaşı ve Torba mahallelerindeki baskınlara, dere yataklarından gelen suların neden olduğu ortaya çıktı.

Yokuşbaşı Mahallesi'nde dere yatağı kenarındaki bir evin istinat duvarının yıkılması sonucu sel suları çevredeki 15 evi su altında bıraktı. Torba Mahallesi'nde ise yüksek kesimlerden gelen sel sularının bir dere yatağında biriktirdiği çöpler, kaya parçaları ile birleşti ve civardaki çöplükte bulunan katı atıkları da önüne katarak rögar ve mazgalları tıkadı. Bu nedenle yer altına inemeyen yağmur suyu cadde ve sokakları nehre çevirdi.

Evini su basan mağdurlardan Haldun Çolak, "Sel suları saat 05.00 sıralarında, evin yan tarafındaki bahçe duvarını patlattı. Bir anda evin içi suyla doldu. Çocukları son anda dışarı çıkardık. Evin içindeki koltuklar bile yer değiştirdi. Çocukların oyuncakları yerlerdeydi. Kapıyı bile zor açabildik. Gece bizim için çok zor geçti" dedi. Evi sel suları ile dolan bir diğer mağdur vatandaş İzzet Akkaya, "Belediye ancak, 'Şiddetli yağmur gelecek' diye anons yapıp, uyarıyor. Biz belediye çalışanı değiliz ki bunun önlemini alalım. Belediyenin mazgalları, dere yataklarını temizlemeyi, gereken tedbirleri alması gerekirdi. Sabah karşı çocuklarımızı da alıp, dışarı çıkarak canımızı zor kurtardık. Dün (Cumartesi) klima taktırmıştım, 1 saat bile kullanamadan sel suları nedeniyle zarar gördü, çöpe gidecek" diye konuştu.

AFET KOORDİNASYON MERKEZİ OLUŞTURULDU

Bodrum'da, gece saatlerinde etkili olan sağanak ve sel sonrası Bodrum Kaymakamlığı bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, "Yağmurun ilk başladığı saatlerden itibaren ekiplerimiz ile birlikte sahada çalışmaya başladık. Kısa sürede metrekareye çok fazla yağış düşünce bazı dere yataklarında su taşkınları yaşandı. Ekiplerimiz, vatandaşlarımız mağdur olmasınlar, diye saat 01.00'den itibaren iş makineleriyle çalışmaya devam ediyorlar. Bodrum Kaymakamlığı'mız, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı'mız, Bodrum Belediyesi ekiplerimiz koordinasyon halinde vatandaşların mağduriyetini gidermek için ve hasar tespiti yapmak için sahadalar" dedi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Macron’un en zor sınavı: Sarı yelekliler

SONRAKİ HABER

İhsan Eliaçık: Ezan Türkçe okunur, Kürtçe de okunur, halk isterse

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...