17 Kasım 2018 13:03
Son Güncellenme Tarihi: 17 Kasım 2018 13:42

Trump: Gülen'in iadesi gündemimizde yok

ABD Başkanı Donald Trump Gülen’in Türkiye’ye iadesinin gündemlerinde bulunmadığını açıkladı.

Fotoğraf: Mustafa Yalçın/AA

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Gülen’in Türkiye’ye iadesinin gündemlerinde bulunmadığını açıkladı. Trump, “Gülen’in iade edilmesi gündemimizde yok” ifadelerini kullandı.

Reuters'ın aktardığına göre, California'ya gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Gülen'in iadesi ile ilgili soruya "Bu, şu anda değerlendirdiğimiz bir şey değil. Türkiye için ne yapacağımıza bakıyoruz, her zaman bakıyoruz" cevabını verdi.

Amerikan NBC News kanalı "ABD yönetiminin, gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayından sonra Türkiye'yi yatıştırmak için Gülen'in iadesine ilişkin yasal yolları araştırdığı" iddiasında bulunmuştu. 

TRUMP, POMPEO VE CIA İLE KAŞIKÇI CİNAYETİNİ GÖRÜŞECEK 

AA'nın aktardığına göre CIA'nın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetinin Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından emredildiği sonucuna vardığına ilişkin haberlere dair soruları yanıtlayan Trump, henüz CIA'dan bu konuda brifing almadığını ancak Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve istihbarat yetkilileri ile bu konuyu konuşacağını söyledi.

Trump, "Şu an itibariyle onun (Bin Selman'ın) bunda bir rolü olmadığı bize söylendi. Neler söyleyeceklerini bekleyeceğiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Göllerin üzerine santral kurmak, geleceğimizi kurutur'

SONRAKİ HABER

'ABD, İran’da yeni bir yönetimin taşlarını döşemek istiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...