16 Kasım 2018 10:21

Okullara öğretmenler günü talimatı: Okuduğunuz hatim sayısını bildirin

Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okullarda hatim okunması ile ilgili yazı gönderildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hüseyin Sinan GÜLER
Ankara

Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlüklerine 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okullarda hatim okunması ile ilgili yazı gönderildi. Okunan hatim sayısının da kendilerine bildirilmesi istendi.

Hatay'da bulunan Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Gürlen imzasıyla tüm okul müdürlüklerine 2018 yılı Öğretmenler Günü kutlamalarında merkez teşkilatı ve taşra teşkilatı birimlerinin görevleri konusunda gönderilen yazıda, öğretmenler günü nedeniyle "görevi başında şehit olan öğretmenler, 15 Temmuz Demokrasi Mücadelesinde şehit olan öğretmenler ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz için hatimler okunması" istendi. Ayrıca yazıda okunan hatim (Kur'an'ın tamamını okuma) sayısının da en geç 26 Kasım 2018 tarihine kadar bildirilmesi gerektiği belirtilen yazıda, okunan hatimlerin duasının ise 23 Kasım Cuma günü cuma namazı öncesinde yapılacağı bilgisi de yazıda yer aldı.

'HATİM SAYISI BİLDİRMEYENLERE MOBİNG YAPILABİLİR'

Okullara gönderilen söz konusu talimata ilişkin gazetemize konuşan Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç, derhal geri çekilmesini ve öğretmenlerden bu yazı nedeniyle özür dilenmesi gerektiğini söyledi. Sağdıç, "Bu yazı bilimsel ve laik eğitim anlamında olan her şeyi müfredattan çıkarmaya çalışan Milli Eğitim Bakanlığı'nın geldiği noktayı gösterir" dedi. Bu uygulamanın amacının ne olduğunu soran Sağdıç, hatim sayılarının bildirilmesi konusuna değinerek hatim indirmeyen öğretmenlere uygulanacak her baskı ve mobingin sorumlusunun Milli Eğitim Bakanlığı olacağını ifade etti. Bu uygulama ile hatim indirmeyen ve 26 Kasım tarihine kadar hatim sayısı bildirmeyen öğretmenlerin dışlanacağını söyleyen Sağdıç, bu uygulamanın acilen düzeltilmesi ve öğretmenlerden özür dilenmesi gerektiğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

İtina ile itibarsızlaştırılır ve korku salınır!

SONRAKİ HABER

‘Beyaz Toros gitti, siyah minibüs geldi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...