13 Kasım 2018 06:57

Belediye şirketinde usulsüzlükler ortaya çıktı

Sayıştay raporlarında Pamukkale Belediyesi’nin iştiraki olan Paktaş Organizasyon’da gerçekleşen usulsüzlükler ortaya çıktı.

Logo: Pamukkale Belediyesi

Paylaş

AKP’li Denizli Pamukkale Belediyesi’nin iştiraki olan Paktaş Organizasyon’da gerçekleşen usulsüzlükler, Sayıştay raporuna yansıdı. Rapora göre; şirkette genel müdürün bile sözleşmesi yok. İhalesiz yapılan akaryakıt alımında parasal sınır aşıldı. Yapılan gazete tasarımını ve basımını Pamukkale Belediyesi beğenmeyince de boşuna para harcandı, gazeteler elde kaldı.

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre, Sayıştay’ın Paktaş Organizasyon’a dair denetim raporunda öne çıkan başlıklar şöyle: Sözleşmesiz genel müdür istihdam edilmiş. İhalesiz akaryakıt alımında limit aşımı gerçekleştirilmiş. Hatalı işe para ödenmiş.

11 BİN 800 LİRA PARA ÖDEDİLER, YAPILAN İŞİ BEĞENMEDİLER

Şirkette çalışan işçilerden, aralarında Genel Müdür’ün de bulunduğu 10 personel, iş sözleşmesi imzalanmadığı halde istihdam edildi. Şirketin akaryakıt alımlarında limit olarak belirlenen 58 bin 555 TL aşıldı. Şirket, Pamukkale Belediyesi ile aylık 10.000 adet olmak üzere üç ay süreli toplamda 30 bin adet, “Pamukkale’den Gazetesi”nin tasarımı, basımı ve dağıtımı için sözleşme imzaladı. Bu işin ilk kısmı için de Şirket tarafından yerel bir firmaya 10 bin adet gazete için 11 bin 800 TL tutarında ödeme yapıldı. Ancak firmadan alınan bu gazeteler, Belediye tarafından beğenilmedi ve bu iş için Belediye tarafından Şirkete herhangi bir ödemede bulunulmadı. Şirketin faaliyet kapsamı dışında olan bu iş neticesinde hem 10 bin gazete elde kaldı, hem de fuzuli bir harcama yapılarak şirket zarara uğratıldı.


Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre, AKP’li Manisa Şehzadeler Belediyesi, görev ve yetki alanına dahil olmayan bazı hizmet alımları gerçekleştirdi. Buna göre, bir spor kulübünün Manisa dışındaki maçları için taraftar derneğine otobüs kiralandı. Bazı sivil toplum örgütlerine de turistik gezi amaçlı otobüs kiralandı. Devamında da Manisa’daki yerel basın mensuplarının gezi organizasyonlarına ilişkin ‘hizmet alımı’ gerçekleştirildi. Sayıştay, “belediyelerin spora destek verme sorumluluklarının abartılı bir şekilde yorumlandığını, yerel basın mensuplarının gezi organizasyonlarının görev ve sorumluluklar çerçevesine dahil etmenin oldukça güç olduğunu” belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Sayıştay raporu: RTÜK ceza kesiyor ama ödeyen yok

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...