12 Kasım 2018 11:19

Mansur Yavaş’tan adaylık açıklaması: Ankara rozetsiz yönetilmelidir

Yerel seçimlerde Ankara için adaylığı tartışılan Mansur Yavaş: Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir. 

Ekran görüntüsü Mansur Yavaş'ın sosyal medya hesabından alınmıştır. 

Paylaş

Mansur Yavaş, 2019 Mart’ında yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi için yeniden adaylığı konuşulan Yavaş, "Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir" dedi.

CHP tarafından 2014'te Ankara Büyükşehir Belediyesi için Melih Gökçek'e karşı aday gösterilen Mansur Yavaş'ın adı yeniden gündemde.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Masur Yavaş için "Adaylığı kabul etmesini çok isterim" demişti. Yavaş, iddialara ilişkin olarak kişisel Twitter hesabında açıklama yaptı.

“Ankara sıradan bir kent değil, ülkemizin başkentidir. Ankara'yı, zamana ve zemine göre değişebilen politik ihtiraslara göre okumak; bu kente yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Gösterilen ilginin ideolojik taassuptan uzak durup Ankara'yı merkeze almamız olduğuna inanıyorum. “

“Ben aday olsam da olmasam da ülkemize yakışır bir başkent için ve 20 yılı aşkın tahribatın artık sona erdirilmesi için siyasi partilerin uzlaşıp bir araya gelmesi artık ihmal edilemez bir zorunluluktur. Başkente siyaset gözlüğü ile bakılamaz.”

“Ankara seçimine sadece parti gözüyle bakanlar 24 yıllık bir partizanlıktan ders almamış demektir. Aynısını yapmak istemenin izahı yoktur. Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir. Umarım ortak akıl ve uzlaşı ile bir aday tespiti yapılıp Ankara layık olduğu değere kavuşur.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüreklerini ortaya koydular ve emeğin gücü olarak sundular

SONRAKİ HABER

‘Hayvana şiddete hapis cezası verilsin, belediyelere de ceza verilsin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...