07 Kasım 2018 00:15

“Az ücret, çok çalışmak”

Kafkas Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler ekonomik krizin etkilerini ve ekonomik krizden nasıl çıkılabileceğini düşündüklerini anlatıyor.

Görsel: Pixabay

Paylaş

 

Demet DOĞRU

Kars/ Kafkas Üniversitesi

 

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, halkın büyük bir bölümünün yaşam koşullarını zorluyor. Biz de Kafkas Üniversitesi’nde okuyan genç kadınlarla ekonomik krizin etkilerini ve ekonomik krizden nasıl çıkılabileceğini konuşmak üzere bir araya geldik.

İlk ve acil yardım son sınıf öğrencisi Merve, cebimizdeki paranın aynı kaldığını fakat aldığımız şeylerin zamlandığını örneklendirerek 10 liralık şampuanın 17 lira olduğunu söylüyor. Ayrıca ekonomik krizin nedeninin ABD ile Türkiye arasındaki siyasi çatışmadan kaynaklı olduğunu düşündüğünü söylüyor. Merve’yle ekonomik krizden nasıl çıkılabileceği hakkında konuşmak istediğimizde “içimden sadece umarım her şey düzelir diyorum” dedi.

Hem okuyup hem çalışan ilahiyat bölümü öğrencisi Ayşe ise onu çalışmaya iten sebepleri sorduğumuzda, asıl sebebi kredi kartı borçlarını ödemek zorunda olmasına, burs alamamasına ve ailesini zor duruma sokmak istememesine bağlıyor. Ayrıca öğrenci oldukları için az ücretle çalıştırıldıklarını, çalışma saatlerinin çok olduğunu ve çalışırken sürekli eleştiriye maruz kaldıklarını söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci dostu kentler, mutlu öğrenciler

SONRAKİ HABER

“Daha fazla harçlık almak zorundayım”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...