01 Kasım 2018 14:18

Güvenli mekanlar isteyen kadınlar yarın Kadıköy’de eylem yapacak

Kadıköy'de fiziksel tacize ve şiddete uğrayan 5 kadın, yarın yapacakları eyleme destek vermeye çağırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

24 Ekim Çarşamba günü Yoğurtçu Kadın Forumundan çıktıktan sonra akşam 22 sularında Kadıköy'de bir barın arkasındaki bahçeye oturan 5 kadın buradaki bir grup erkek tarafından önce fiziksel tacize ve sözlü saldırıya, daha sonra da fiziksel şiddete uğradı. Yan mekandan gelen bir grup erkeğin diğer erkek grubuna katılmasıyla birlikte daha fazla şiddete maruz kalan kadınlar hiçbir yasal işlem yaptıramadan mekanı hızla terk etmek zorunda kaldı.

Konuya dair yazılı basın açıklaması yapan kadınlar “O gün orada erkek şiddetini ve eril tahakkümü yaşadık. Yaşadığımız olay münferit değil, tam da devlet eliyle de güçlendirilen ataerkiye sırtını dayamış olanların cürretidir. Ancak biz kadınlar bu şiddet karşısında sessiz kalmayacağımızı, kendimizi savunduğumuzu, her alanda da savunmaya devam edeceğimizi ve birbirimizden güç aldığımızı gösterdik. Bizlere saldıranların nefreti tam da bu gösterdiğimiz hak savunusunadır, savunmamızdan güç almamızadır” dedi.

Yaşadıkları şiddete tepki gösteren kadınlar tüm kadınlara seslenerek yarın yapacakları eyleme destek vermeye çağırdı. Kadınlar yarın saat 20.00’de Moda'daki Tek Büfe önünde buluşarak şarkılarla Kadıköy sokaklarında gezecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sınavsız özel kalem müdürü ataması kadrolaşma otobanı gibi

SONRAKİ HABER

LC Waikiki sömürüde işçiyi katılımcı hale getiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...