01 Kasım 2018 13:34

HDP: TMSF yolsuzluk ve kayırmacılık merkezi haline getirildi

Sayıştay'ın TMSF raporu yolsuzluk, usulsüzlük, görevi kötüye kullanma gibi sebeplerden oluşan zararın 1 milyar 273 milyon olduğunu ortaya koydu.

Logo: Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu

Paylaş

HDP’nin Emek, Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, Sayıştay’ın Tasarruf Mevzuatı Sigorta Fonu (TMSF) raporuna ilişkin açıklama yaptı.

“Raporda tespit edilen 18 bulgu kapsamında mevzuata aykırı, kamu yararını korumayan, bazı firmalara ayrıcalık tanındığı ve kamunun zarara uğratıldığı görülmektedir” diyen Kubilay, “TMSF yolsuzluk, kayırmacılık ve usulsüzlük merkezi haline getirilmiştir. OHAL hukuksuzluğunun ekonomik uygulama alanı TMSF olmuştur. Sayıştay denetiminde açığa çıkan yolsuzluk, usulsüzlük, görevi kötüye kullanma gibi sebeplerin oluşturduğu zararların toplam miktarları 1 milyar 273 milyon (eski parayla 1 katrilyon 273 trilyon) Türk Lirasıdır.” 

Bu kamu zararına yol açan idarecilerin görevden alınması, mal varlıklarının dondurulması ve siyasi sorumluların istifa etmesi gerektiğini belirten Kubilay, HDP’nin sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Yılmaz Güney bir hayata yedi hayat sığdırmış insandır'

SONRAKİ HABER

Pakistan'da beraat kararı verilen Asya Bibi'ye dönük tehdit eylemleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...