01 Kasım 2018 09:51

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Sorularımıza yanıt alamadık

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama yaptı, Suudi yetkililerin işbirliği halinde olması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Akın Çeliktaş/DHA

Paylaş

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda yaşanan Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Suudi yetkilileri iş birliğine çağıran Gül, "Kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Üstü kapatılacak bir mesele değildir" dedi.

Abdülhamüt Gül şunları söyledi: 

"Başsavcılık makamı bu konularla ilgili yazılı sorular sormasına rağmen bir cevap alamamıştır. Bu soruların bir an evvel cevaplanmasını bekliyoruz. Türk yargısı da bu soruları cevaplamak adına soruşturmayı derine çekecektir." 

"Kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Üstü kapatılacak bir mesele değildir. Suudi yetkililerin de yakın işbirliğine girmesini bekliyoruz. Suudi yetkililerin destek vermesi lazım tüm olayın aydınlatılması için." 

"Olay mahalli Türkiye'dir. Bu konuda savcının talep ettiği hususlar vardır, dile getirdiği sorular vardır. Bu sorulara cevap verilmeden başka aşamaya girilmesinin doğru olmayacağını düşünüyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüzlerce köylü 'eksik olsun termali' dedi

SONRAKİ HABER

'Enflasyon farkları ödensin, ek zam yapılsın, TİS masasına oturulsun'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...