31 Ekim 2018 12:03

CHP'li Tekin Bingöl'den Berkay Ustabaş’a özgürlük çağrısı

Tekin Bingöl, Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için 299 gündür tutuklu olan üniversite öğrencisi Berkay Ustabaş'ın serbest bırakılmasını istedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için 5 Ocak’ta tutuklanan ve 10 aydır tutuklu bulunan üniversite öğrencisi Berkay Ustabaş’ın yarın görülecek duruşması öncesi basın açıklamasında bulundu.

Berkin’in katillerinin dışarıda olduğunu ama Berkin’i anan bir üniversite öğrencisinin eğitim hakkından da mahrum bırakılarak 10 aydır tutuklu bulunduğunu belirten Bingöl, “Berkay’ın özgürce dolaşması, bilim üretmenin en kıymetli yeri olan üniversitede derslerine girmesi gerekirken dört duvar arasına sıkıştırılması iktidarın gençliğe yönelik politikalarının en açık örneğidir. Küçücük bir çocuğun katledilmesinde dahi acılı annesini yuhalatacak kadar zalimleşenler elbette gençlikten ve onların yürüttüğü mücadeleden korkacaklardır” dedi.

TUTUKLULUĞUNUN 300'ÜNCÜ GÜNÜNDE YİNE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma”, “Toplantı veya yürüyüşlere silahla katılma” ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamalarıyla yargılanıyor. Ustabaş, 5 Eylül'deki üçüncü duruşmasında da tahliye edilmemişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanı Gül’e Sise Bingöl soruları

SONRAKİ HABER

Çorlu'da Aygün Alümniyum işçilerinin direnişine valilik engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...