27 Ekim 2018 09:13

Yapım şirketinden sette cinsel taciz iddiasına ilişkin açıklama

'Yaşamayanlar' dizisinin setinde cinsel taciz iddiası ile ilgili yapım şirketi açıklama yaptı: Efecan Şenolsun’a ihtarname gönderdik

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

Paylaş

‘Yaşamayanlar’ dizisi oyuncusu Elit İşcan, 2 gün önce rol arkadaşı Efecan Şenolsun'un cinsel saldırısına maruz kaldığını duyurdu. Yapım şirketi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şirket "Efecan Şenolsun’a ihtarname gönderdik" dedi.

'EFECAN ŞENOLSUN’A İHTARNAME GÖNDERDİK'

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yapımcılığını üstlenmiş olduğumuz “ Yaşamayanlar ” isimli internet dizimizin çekimleri esnasında, oyuncularımızdan Sayın Elit İşcan , rol arkadaşı Sayın Efecan Şenolsun’un, sette kendisine yönelik gayri ahlaki sözler sarf ederek uygunsuz nitelikte davranışlar gösterdiğini yapım ekibi ve bizlerle paylaşmıştır.

Bu çerçevede, olayın yaşandığı günden bu yana, yapımcı şirketler olarak sorumluluk ve yükümlülüklerimizin gerekliklerini yerine getirdik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, bundan 45 gün önce Sayın Efecan Şenolsun’a, sözleşmesi kapsamında sette alkollü olarak bulunmak ve uygunsuz davranışlar sergilemekle ilgili bir ihtarname göndererek hukuki prosedürleri gerçekleştirdik ve gerekli yaptırımları işlettik.

Son olarak Sayın İşcan’ın yaşadığını belirttiği mağduriyete karşı yanında olduğumuzu, Türk Ceza Hukuku ilkelerinin gereği olarak, bizatihi başlattığı suç duyurusu ile ilgili olarak, yargı otoriteleri tarafından yürütülecek yasal süreci yakinen takip ediyor olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Sinema oyuncusu Elit İşcan 2 gün önce sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak, “Yaşamayanlar” adlı internet dizisinde rol arkadaşı Efecan Şenolsun’un cinsel saldırısna maruz kaldığını iddia etmişti. İşcan yaptığı açıklamada, "Efecan Şenolsun’un cezalandırılması için hukuki işlemleri başlattım ve şikayetçi oldum. Kadın dayanışmasından aldığım, alacağım güçle bu mücadeleyi sonuna dek sürdüreceğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım" demişti.

İşcan "Yapım ekibi, Efecan Şenolsun’un sarhoş olduğunu, set gidişatını aksattığını ve orada bulunanların güvenliğini tehlikeye attığını gördüğü halde, bu durumu engellemek için hiçbir şey yapmadı. Ertesi sabah maruz kaldığım cinsel saldırı ve küfürleri, hem yapım ekibine, hem de her ikimizin de o dönem bağlı olduğu ajans olan Icon’a ilettim. Benden süre istendi. Bu süreleri verdim. Bekledim, bekledim. Ancak maalesef aradan geçen zamana rağmen hiçbir adım atılmadı." ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Göğe uzanan yapılar, toprağa gömülen işçiler

SONRAKİ HABER

‘AKP kriz sürecinde emekçilerin örgütsüzlüğüne güveniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...