26 Ekim 2018 07:15

Ferhat Tunç'un 3 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava ertelendi

Müzisyen Ferhat Tunç'un 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava ertelendi.

Fotoğraf: Ferhat Tunç

Paylaş

Müzisyen Ferhat Tunç'a sosyal medya hesabında 16 Nisan 2017'de yapılan Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili yaptığı bir paylaşım nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla açılan dava ertelendi.

Bu sabah Büyükçekmece 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ferhat Tunç avukatı Fatma Hopikoğlu ile katıldı. İddianamenin okunmasının ardından savunması sorulan sanık Ferhat Tunç, "Suçlamayı anladım. Şu an mesleğimle ilgili sanat faaliyetlerim çerçevesinde turnede bulunmaktayım. Dolayısıyla savunma savunma için hazırlık yapamadım. Bu yüzden süre talep ediyorum" dedi. Mahkeme, savunma yapması için Ferhat Tunç'a süre vererek duruşmayı 29 Mart 2019’a erteledi.

Twitter üzerinden 16 Nisan 2017'de yapılan referandum ile ilgili bir görsel ve yazı paylaşan Ferhat Tunç hakkında, İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede, Tunç'un 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Stockholm’de konutların özelleştirme girişimi protesto edildi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan ekonomi açıklaması: Herkesten sabır bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...