12 Ekim 2018 14:44

Ferhat Tunç'tan hakkındaki hapis cezasının gerekçeli kararına tepki

Müzisyen Ferhat Tunç, hakkında verilen 1 yıl 11 ay 12 günlük hapis cezasının gerekçeli kararına tepki gösterdi: Karar korku filmi senaryosuna benziyor

Fotoğraf: Ferhat Tunç

Paylaş

Müzisyen Ferhat Tunç hakkında, Twitter hesabındaki paylaşımları nedeniyle "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Eylül’de verilen 1 yıl 11 ay 12 günlük hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçeli kararda Rojava’da IŞİD tarafından öldürülen Aziz Güler’in anılması ve Ferhat Tunç’un “Tecrit son bulmalı” şeklindeki mesajı yer aldı. Mahkeme heyeti, “Sanığın örgütün ele başı için taleplerde bulunduğu anlaşılmıştır” vurgusunda bulundu. Gerekçeli kararda, Twitter mesajları söz konusu olmasına rağmen “Suçun işleniş şekli, sanığın kastının yoğunluğu, tehlikenin ağırlığı, suçun işlenmesinde kullanılan araçlar” şeklinde ifadelerin yer alması dikkat çekti.

TUNÇ: MADDİ TEMELDEN YOKSUN SUÇLAMALAR

Ferhat Tunç, gerekçeli karara ilişkin şu açıklamayı yaptı: Doğrusu gerekçeli karar için bu kadar hızlı davranacaklarını beklemiyordum. Alelacele hazırlanan gerekçeli kararı, bir korku filmi senaryosuna benzettim. Kopyala yapıştır yöntemiyle hazırladıkları belli olan kararda, kendimi tanımakta inanın zorlandım. Sanat hayatının 35 yılını barış ve insanlık için söylediği şarkılarla geçirmiş biri için bu karar, zulümdür. 36. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini, hiç olmazsa bundan sonra verecekleri kararlar için akıl ve vicdana davet ediyorum. Ayıptır günahtır, vicdani olmayan bu düşmanca kararlarınızla insanların hayatlarını karartmayın. Maddi temelden yoksun suçlamalara dayandırdıkları bu hapis kararı dilerim istinaf mahkemesinden geri döner. Bu ülkede bir sanatçıyı hapsederek hiçbir sonuç alamazsınız. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İndirim yok, olanı da şov!

SONRAKİ HABER

Manisa Belediyesi Yüksek Hakem Kurulu'na bile uymuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...