25 Ekim 2018 13:00

Ahed Tamimi: Bizim için özgürlük günü gelecek

İstanbul'da İslam Konferansı Gençlik Forumu'na katılan Tamimi, 'İşgal edilip de özgür olmayan bir ülke yok. Bizim için de özgürlük günü gelecek' dedi.

Ahed Tamimi (Fotoğraf: AA)

Paylaş

Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri haline gelen 17 yaşındaki Batı Şerialı Ahed Tamimi, “İşgal edilip de özgür olmayan bir ülke yok. Bizim için de özgürlük günü gelecek” dedi.

Tamimi, İslam Konferansı Gençlik Forumu-Diyalog ve İşbirliği (İKGF-Dİ) 3. Genel Kurulu’na katılmak için geldiği İstanbul’da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin halkının mesajını Türkiye halkına ulaştırmak için sempozyumda ülkesiyle ilgili konuştuğunu anlattı. İsrail hapishanelerindeki uygulamaları da aktaran Tamimi, “Kimileri fiziksel işkence kimileri de hem psikolojik hem de fiziksel işkence görüyor. Hapishane yönetiminden de yemeklerini azaltarak ve bir şeyler öğrenmelerini engelleyerek esirlere büyük baskı var. Zaten hapishane insanın özgürlüğünü elinden alan dört duvar arasında küçük bir alan” dedi.

‘ÇÖZÜM SÖMÜRÜ VE İŞGALİ DURDURMAK’

Tamimi, Filistin davasında çözümün sömürü ve işgali durdurmak ve Müslüman, Hristiyan ve Yahudi’ye güzel bir hayat sunmak olduğunu kaydederek, siyonizm ve sömürüye karşı olduklarını vurguladı.

“İstanbul güzel bir şehir ve insanları çok iyi, Filistin’i çok seviyorlar, davamızla ilgililer” diyen 17 yaşındaki genç Filistinli, “Herkesin birlik olmasını, halkların birleşmesini ve bu işgalin sonlandırılmasını temenni ediyorum. İşgal edilip de özgür olmayan bir ülke yok. Bizim için de özgürlük günü gelecek” ifadelerini kullandı.

AHED TAMİMİ KİMDİR?

Evinin avlusuna zorla giren bir İsrail askerine tokat attığı görüntüleri yayınlanan Ahed Tamimi, İsrail askerlerine saldırı ile suçlanmıştı. Tamimi, 2012’de de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı duruşu nedeniyle de dünyanın gündemine gelmişti. 2017’de gözaltına alınan Ahed ve annesi, 8 aylık tutukluluk süresinin ardından 29 Temmuz’da serbest bırakılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ziya Ataman yine tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Film Festivali yarın sinemaseverlere kapılarını açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...