25 Ekim 2018 09:21

Kayyımın davul zurnayla açtığı çarşının tavanı, yağmurla çöktü

Dersim'de restorasyondan sonra kayyım tarafından davul zurnayla açılan yer altı çarşısının asma tavanı yağmur nedeniyle çöktü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim'de restorasyonu yapıldıktan sonra, aynı zamanda belediyeye atanan kayyım olan Vali Tuncay Sonel tarafından davul zurnayla açılan yeraltı çarşısının asma tavanı son günlerde yağan yağmurdan dolayı çöktü.

Yaklaşık 1.5 ay önce yer altı çarşısının Vali Tuncay Sonel’in de katılımıyla davul zurna eşliğinde açılışı yapıldı. Ayrıca çarşının kentteki billboardlarda öncesi ve sonrası şeklinde karşılaştırılarak reklamı yapılıyor. Ancak Dersim’de son günlerde yağan yağmura dayanamayan yer altı çarşısının asma tavanı çöktü. Çökmenin yaşandığı yerdeki esnaflar ise panik halinde dükkanlarını kapattı.

KAYYIM,‘PIRIL PIRIL YAPTIK’ DEMİŞTİ

Yer altı çarşısının açılışında davul zurna ile halay çeken Sonel şunları söylemişti: “Bulunduğumuz yer kent meydanıydı. Burası çok kötü durumdaydı. Buranın altında 85 mağaza vardı. Orası da dökülüyordu, içler acısı durumdaydı. Esnafımıza ve vatandaşlarımıza yakışmıyordu. Kent meydanımızı yeniden düzenledik. Yeraltı çarşımızı da pırıl pırıl yaptık.”

‘BASİT MALZEME KULLANILDI’

Gazetemize konuşan çarşı esnafı, 10 ay boyunca süren restorasyonun işlerini olumsuz etkilediğini, son olayla daha da kötü olacağını dile getirdiler. Restorasyon öncesi çeşitli sıkıntıların olduğunu ancak bu denli büyük tahribatların olmadığını kaydeden çarşı esnafı, bugün meydana gelen çökmenin yapımda kullanılan basit malzeme ve işçilikten dolayı oluştuğunu belirtti. Sabah çatının çöktüğünü gören genç bir esnaf ise “Fotoğrafını çekip anlatmaya gerek yok görüyorsunuz diye yazacaktım ama yapamadım. Dükkânı elimizden alırlar diye tedirgin oldum” dedi.

Dersim’de yer altı çarşısı aynı zamanda belediyeye atanan kayyım olan Vali Tuncay Sonel’in talimatıyla 2017 yılı kasım ayında restorasyon için boşaltılmıştı. O zaman 3 ay içinde restorasyonun bitirilerek 2018 şubat ayı gibi dükkanların sahiplerine teslim edileceği bildirilmiş ancak 10 aylık süresinin sonunda eksiklikler olmasına rağmen dükkanlar ağustos ayı gibi teslim edilmişti. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çamlıca Camisi inşaatında görev alan firma konkordato ilan etti

SONRAKİ HABER

AKP'li Metiner: Bülent Arınç'ın oğlu şahsıma saldırıda bulunmak istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...