21 Ekim 2018 10:20

Sedat Peker'in adamından Can Dündar'a ölüm tehdidi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in adamı Ferhan Akay, Can Dündar'ı 'Konsolosluğa uğrar mısın? Bişey deneyeceğiz…' diyerek ölümle tehdit etti.

Fotoğraf: JCS/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Twitter hesabının 'kişisel bilgiler' bölümünde kendisini 'Sedat Peker sosyal medya' olarak tanıtan Ferhan Akay, gazeteci Can Dündar'ı ölümle tehdit etti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in adamı Akay, Twitter hesabından Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine atfen, yurt dışında yaşayan Gazeteci Can Dündar'a "Konsolosluğa uğrar mısın? Bişey deneyeceğiz..." diye yazdı.

Akay paylaşımının altında Dündar'a hakaret ederken katıldığı Beyaz TV  programlarıyla tanınan Bilgi Teknolojileri, Sosyal Medya Uzmanı Emre Olur, tweetin altına "Yeni Ogün Samastlar hazır bekliyor. Bir gün ansızın gereği yapılır" yazarak tehditlere bir yenisini ekledi.

'BU HABERİ YAPAN ARKADAŞIN BAŞINA SAKSI DÜŞERSE…'

Can Dündar'ı tehdit eden Ferhan Akay'ın tweetinin altına "Yeni Ogün Samastlar hazır bekliyor. Bir gün ansızın gereği yapılır" yazan Emre Olur, Evrensel'i arayarak bu ifadelerinin tehdit olmadığını öne sürdü ve haberin kaldırılmasını talep etti.

Olur "Can Dündar'ın temsilcisi misiniz arkadaşım? Benim burada bir tehdidim yok, herhangi bir kaba tabir de kullanmadım. Sonraki tweetimi de alın madem bu haberi yaptınız. Sonraki tweetim de 'Kanlarıyla duş alacağımız günler yakındır' tweetim" ifadelerini kullandı.

Habere ilişkin hukuki süreç başlatacağını aktaran Olur, sözlerinin tehdit olmadığı savunmasını şu örnekle 'destekledi': "Bu haberi yapan editör arkadaş hakkında ben televizyonlardan çıkıp desem ki, 'Eyy Evrensel'deki benim hakkımda haber yapan editör arkadaş'… Ofisten çıkarken başına saksı düşse benden mi bileceksin? Bu da mı tehdit sayılıyor? Böyle habercilik olmaz."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Almanya Başbabanı Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Ajandır, devletin sırlarını ifşa etmiştir” sözleriyle Dündar'ı hedef göstermişti.

Can Dündar, Erdoğan'a yanıt olarak "Erdoğan, basın toplantısında dünyanın gözünün içine baka baka yalan söyledi. Ajan olduğumu kanıtlarsa mesleği bırakacağım.  Yayınladığımız görüntüler devletin kendi çektiği görüntüler. Burada yargılanması gereken gazeteciler değil operasyonu yapanlar olması gerekenler olduğunu biliyorum. Bu konuda mahkemenin verdiği 5 yıl 10 aylık hapis cezası kararı Yargıtay tarafından bozuldu. Bir, ben ajan değilim, iki, hakkımda kesinleşmiş bir karar yok, üç, ülkemden kaçmadım ve devlet sırlarını ifşa etmedim" demişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne dair yeni iddialar

SONRAKİ HABER

Hapishane idaresinden Evrensel yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...