21 Ekim 2018 09:27

Erdoğan: Son 16 yılda hiçbir vatandaşın özgürlük alanı daralmamıştır

Erdoğan, 'Son 16 yılda hiç kimsenin, hiçbir vatandaşın, etnik veya dini grubun özgürlük alanı daralmamış ve hayatına müdahale edilmemiştir' dedi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son 16 yılda hiç kimsenin, hiçbir vatandaşın, etnik veya dini grubun özgürlük alanı daralmamış ve hayatına müdahale edilmemiştir" dedi. Haksızca, insafsızca eleştirildiklerini öne süren Erdoğan, buna rağmen kendilerine yapılanların hiçbirini başkalarına yapmadıklarını savundu ve "Hiçbir evladımızın inancından, kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık" dedi. Diğer yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Erdoğan için "O, makamların dönüştüremediği ama makamları dönüştüren biridir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"■ TÜGVA gençlere sadece barınma imkanı sunmakla kalmıyor, yaşları, eğitim seviyeleri birbirinden farklı on binlerce gencimiz için ikinci bir okul, ikinci bir üniversite oluyor. Gençlerimizle hayalleri arasındaki engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz.

■ (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya atfen) Onlar kollarında teröristlerle beraber Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirler. Biz ise rahmet erleriyle şefkat erleriyle yürürüz, yürümeye de devam edeceğiz.

■ Çoğu zaman haksızca, insafsızca eleştirildiğimiz halde bize yapılanların hiçbirini biz başkalarına yapmadık. Hiçbir evladımızın inancından, kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık. Son 16 yılda hiç kimsenin, hiçbir vatandaşın, etnik veya dini grubun özgürlük alanı daralmamış ve hayatına müdahale edilmemiştir.

■ Millet olarak yeni bir dönemin arefesinde bulunuyoruz; bu dönemin adı, yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Bunun bir yanı coğrafyamızla ilgilidir ama bu asla yayılmacı bir ideal değildir."

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, dualarla kurdele keserek TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra genel merkezi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

MAHİR ÜNAL: ERDOĞAN MAKAMLARIN DÖNÜŞTÜREMEDİĞİ, MAKAMLARI DÖNÜŞTÜREN BİRİDİR

Öte yandan AKP Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı Marmara Bölge Tanıtım ve Medya Başkanları Toplantısında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Erdoğan için "Erdoğan, makamların dönüştüremediği ama makamları dönüştüren biridir" dedi.

Erdoğan'a methiyeler düzen Ünal, "Erdoğan'ın gençlik kollarından itibaren izlediği siyaseti ortadadır. Hiçbir makamın dönüştüremediği ama geldiği her makamı dönüştüren bir şahsiyet var karşımızda. Erdoğan, makamların dönüştüremediği ama makamları dönüştüren biridir. Böylece farkını ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bekir Kaya'ya 8 yıl hapis cezası: Hukuk ile alakası olmayan bir süreç

SONRAKİ HABER

Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne dair yeni iddialar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...