20 Ekim 2018 11:31
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ekim 2018 14:13

Erdoğan: Kandan başka vaadi olmayanların devrini kapatmaya var mısın?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu'nun açılışında açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu'nun açılışında konuşuyor. Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali'nin kapanış törenine katılan Erdoğan'ın açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

"Bizim Diyarbakır sevgimiz öyle lafta değildir. Biz Diyarbakır'ı istismar etmek değil, imar etmek için, huzura kavuşturmak için çalışıyoruz. Bu yıl üçüncü defa Diyarbakır'a geliyor, sizlerle kucaklaşıyoruz. Çünkü biz bugün burada karşımızda Selahaddin Eyyubi’nin torunlarını görüyoruz. Biz burada Fatih’in evlatlarını görüyoruz.

Bayrağımızı indirmek, ezanımızı susturmak, istikbalimizi karartmak isteyenlere günlerini göstermeye hazır mıyız?

Bu gençlik yanımızda oldukça ulaşamayacağımız hedef, galip gelemeyeceğimiz mücadele yoktur. Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla, kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza göz dikenlere fırsat vermeyesiniz.

Bundan birkaç yıl önce kimi şehirlerimizde bazı mahallelerde çukurlar kazarak, ülkemizin geleceğini oraya gömmek istediler. Biz de bu abideleri diktik. Onlar çukur kazdılar, biz ise bu abideleri diktik. Diyarbakır halkı devletinin yanında dimdik durdu ve teröristleri hüsrana uğrattı.

Benliklerini 1 dolara Amerika’daki şarlatana satan FETÖ’cüler ve islam adına Müslümanları katleden DEAŞ’lılar ile, kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur. Dinimizin değerlerini istismar ederek, Kürt kardeşlerimizin adını istismar ederek savaş açanların gerisindeki silüet aynıdır.

Kendine başka kimlik arayan, başka devlet arayan yakın tarihte örneğini gördüğümüz gibi evini de ailesini de onurunu da kaybetmeye mahkum oluyor. Türkiye, her kesimden insanımızın ortak gayretiyle bu tuzağa düşmemiş, oyunu bozmuştur. Biz milletimize sefaleti değil refahı teklif ettik. Biz korkuyu değil güveni teklif ettik.

Gezi’de amaç ağaç değildi. 17-25’te dert hukuk değildi. Çukur eylemlerinde niyet hak değildi. Suriye’de gaye adalet değildi. 15 Temmuz’da gözetilen ülke değildir. Ekonomik dalgalanmada işin aslı kur değildi. Buradan tüm Diyarbakır'a sesleniyorum. Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur. Bölge ayrımcılığı yapan, şehir ayrımcılığı yapan karşısında önce bizi bulur. Bu bölgede herhangi bir kişiye, inancından kültüründen dolayı ayrımcılık yapan önce karşısında bizi bulur.

Diyarbakır tarihi boyunca öncü olmuş, gelin yeni dönemin müjdesini yine Diyarbakır’dan verelim. Ey Diyarbekir, sana acıdan, kandan ve göz yaşından başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın? Sana zulümden, baskıdan ve korkudan başka bir vaadi olmayanların devrini kapatmaya hazır mısın?"

ERDOĞAN’A YANIT: ONA GÖRE HEPİMİZ TERÖRİSTİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’daki açıklamalarına vatandaşlardan yanıt gecikmedi. Diyarbakırlılar iradelerinin yok sayılmaması gerektiğini belirtti. Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı bir köyde çiftçilik yapan Mirza Güzel “Zaten ona göre biz hepimiz teröristiz. Biz bir halkız ve irademizi kullanacağız. Bizim irademizi gasp etmişler, bu bizim zorumuza gidiyor, böyle olmamalıydı” dedi. Mehmet Şirin, kendi seçtikleri partilerinin kazanmasını ve hizmet vermesini istediklerini ifade etti. Şirin, “Ben önce irademizin tanınmasını istiyorum. Biz iki yıldır ekstra bir hizmet de görmedik” dedi.  Halkın iradesinin gasp edilmesine tepki gösteren yurttaşlardan Ahmet Demir ise, “Eğer halkın iradesine saygı gösterilirse zaten belediye yine bizimdir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'e indirilmeyen angusları taşıyan gemi, İskenderun'da

SONRAKİ HABER

Halk sağlığı tehdidi: İlaçta kota var, hammadde girişi sıkıntılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...