21 Ekim 2018 07:52

Kayseri’nin 'alternatif kitap standı' açıldı

Eğitim Sen Kayseri Şubesi'nde, Kitap Fuarı'na kabul edilmeyen Kor Kitap, İletişim Yayınları ve Tekin Yayınları için 'alternatif kitap standı' açıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Abdullah SARIKAYA
Kayseri

Eğitim Sen Kayseri Şubesi'nde emek ve demokrasi güçlerinin de desteğiyle “alternatif kitap standı” açıldı. Basın açıklamasıyla açılan stantta Kayseri Kitap Fuarı'na kabul edilmeyen Kor Kitap, İletişim Yayınları ve Tekin Yayınları'nın kitapları yer aldı.

Açılışta yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Yöneticisi Uygur Orhan "Biliyorsunuz geçen yıl kitap fuarında İhsan Eliaçık’a yapılan saldırı ve engelleme, bazı yayın evlerinin çekilmesi ve bu yıl ilk başvuru yapıldığı halde özgür yayınevlerine izin verilmemesi düşündürücü ve manidardır. Bin 800 yayınevi başvurduğu halde bin 300 yayınevine yer verilmiştir" dedi ve hangi kriterlere göre böyle bir çalışma yapıldığını sordu.

”Çirkin ve kötücül çarklarıyla bizi öğüten bu yakıcı ve dramatik olaylar arasında, gerçeği bulmayı, doğruyu iyiyi ve güzeli savunmayı ilke edinen bizler, böylesi dayanışmalarla güçleneceğiz” ifadelerini kullanan Uygur Orhan sözlerine şöyle devam etti:

"Dişimizle, tırnağımızla kazıyarak, ısrar ederek oluşturduğumuz çabamızı, yanlış bilinçlerle iletişim araçlarının yetkinliğine güvenerek hiçe saymayı görev bilmişler. Paranın, sermayenin ve gücün tanrılaştırıldığı adım adım yaygınlaştırıldığı uydurma değerler dizgesiyle kökleştirilmeye çalışıldığı böylesi bir ortamda gerçek şiiri,romanı ve felsefeyi yepyeni bir ışık olarak görüyoruz.”

Uygur Orhan’ın ardından konuşan Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın; Uygur Orhan ve Vezir Savrum’un kitaplarını imzalayacağını söyledi. Basın açıklamasının ardından söyleşi gerçekleştirildi. Stand gün boyu açık kalacak.

ÖNCEKİ HABER

AB, Norveç demir yollarında yetkili olmak istiyor

SONRAKİ HABER

Suudi saldırıları Yemen’de 15 binden fazla sivil can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...