20 Ekim 2018 12:52

Van halkı: Yanıtı yerel seçimlerde vereceğiz

Vanlılar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’ya verilen 8 yıl 3 aylık hapis cezasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Yargılandığı ‘KCK Van Ana Davası’ kapsamında geçtiğimiz ay 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen ve yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’ya yine hakkındaki kimi suçlamalar nedeniyle tutuklu yargılandığı Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce önceki gün dava duruşmasında da 8 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi Van halkının tepkisini büyüttü. “Bekir Kaya, bu halkın iradesidir. O ve arkadaşlarının davasına bağlı kalacağız” diyen kent halkı, gereken cevabı yerel seçimlerde vereceklerini söyledi.

Mezopotamya Ajansına konuşan Fikret Duman, “Devlet sadece siyasetçi olduğu için, Kürt siyaseti yürüttüğü için Bekir Kaya’ya ceza veriyor. Bu cezayı biz kabul etmiyoruz, bu hukuksuzluktur. Yıllardan beri müfettişler tek tek belediyeleri denetimden geçirdiği bir dönemde Bekir Kaya’ya 8 yıl 3 ay ceza vermesi bir hukuksuzluk örneğidir. Bekir Kaya gerçekten Van halkının sevdiği bir insandır. Van halkı için çaba gösteren, bu halkın siyasi anlayışından yetişen bir insandır. Bu haksızlığı kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Ömer Uçar ise, “Vanlıların hepsi Bekir Kaya’yı seviyor. AKP devleti bunu kaldıramadı. Bu yüzden önce kayyum atadı, sonra da ceza verdi. Önce 8 yıl 9 ay, sonra 8 yıl 3 ay ceza verdiler. Bu seçimde tüm belediyeleri alacağız. Belediye atanan bu kayyumlar her şeyi sattılar. Ama bizim başkanlar belediyenin bütçesini toparladılar diye kayyum atadılar. Bu hukuksuzlukları kabul etmiyoruz, verilen cezalar bir an önce geri çekilsin” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

6 il için kuvvetli yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

Hakkari halkı Leyla Güven’i aralarında istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...