19 Ekim 2018 07:52

Çocuk kitabında istismar cümleleri: Hızır baygın kızın ırzını lekeledi

Çocuk kitabı olarak yazılan 'Keloğlan Ak Ülke' kitabında çocuğa cinsel istismar ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: Twitter/@gregorsamsamsi

Paylaş

Çocuk kitabı olarak yazılan 'Keloğlan Ak Ülke' kitabında 'Hızır' adında bir karakterin masal kahramanı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasına yer verildi.

Duran Yılmaz imzasını taşıyan 'Keloğlan Ak Ülke' adlı çocuk kitabında "Hızır, baygın kızın üstüne, eğri büğrü dişlerini, çarpık suratını göstere göstere, şaşı gözleriyle baka baka yaklaştı. Baygın kızın ırzını lekeledi. Sonra oturdu, kızın baş ucuna. Onun ayılmasını bekledi. Kız ayılınca da: 'Bunu ağabeyine söylersen gebe kalırsın' diyerek birden yok oldu" dendi. Kitapta çocuk istismarına yer verilmesi sosyal medyada tepki çekti.

Kitapta istismarı gerçekleştiren kişinin birdenbire belirmesi, birdenbire yok olması ve adının Hızır olması ayrıca dikkat çekti.

Kitapta şöyle ifadeler yer aldı:

Ağabeyi ava gittikten sonra bacısı bulaşıkları yıkadı. Bulaşık suyunu bir yarığı döktü. Masal bu ya, Hızır; o pis surattı, ak sakallı, kocaman kafasıyla bulaşık suyunun döküldüğü yerden çıkmasın mı! Kız, karşısında bu pis suratlı adamı birden görünce bayıldı! Siz, ölen birisi dirildi mi sandınız şimdi? O durmadan dirilen şey, kötülüktür. İyilik, iyi insanlar tarafından yaratılır.

Neyse dönelim Hızır'a. Hızır, baygın kızın üstüne, eğri büğrü dişlerini, çarpık suratını göstere göstere, şaşı gözleriyle baka baka yaklaştı. Baygın kızın ırzını lekeledi. Sonra oturdu, kızın baş ucuna. Onun ayılmasını bekledi. Kız ayılınca da: "Bunu ağabeyine söylersen gebe kalırsın," diyerek birden yok oldu.

Kız ağabeyine olanları söylese çok iyiydi ya korkusundan söyleyemedi. Hızır da her gün gelerek "Seni ağabeyine söylerim." diye korkutup onun koynuna giriyordu. Kız, memnun değildi, ama yapabileceği bir şey de yoktu. Bir gün Hızır dedi ki: "Artık sen benim karım oldun. Karnında bir erkek çocuğu var. Yakında doğacak. O doğunca ağabeyinin avdan döndüğü yola bırakacaksın. Avdan gelirken çocuğu bulacak, kucaklayıp getirecek. "Bacım; al bu çocuğu, bir ninni söyle, ak sütün aksın; emdir, büyütelim. İkiyken üç olalım, diyecek. İşte o zaman sen 'Götürrrr! İstemem' diyeceksin. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet nafaka hakkını neden hedefine alıyor?

SONRAKİ HABER

Kocaeli Demokrasi Girişimi ekonomik krizi konuşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...