18 Ekim 2018 08:53

Anket: CHP'liler İstanbul için Muharrem İnce'yi istiyor

CHP üyeleri İstanbul için Muharrem İnce’yi görmek isterken ikinci sırada Atkut Erdoğdu, üçüncü sırada Gürsel Tekin ismi yer aldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için CHP üyelerinin katılımıyla yapılan araştırmada aday olması istenen isimler arasında 24 Haziran’da CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce birinci sırada yer aldı. CHP üyeleri İnce’nin ardından en çok CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’yu aday olarak görmek isterken üçüncü sırada CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin geldi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; Motto Araştırma ve Bulgu Araştırma tarafından yapılan “ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP Adaylığı Araştırması” adlı çalışmada, İstanbul’daki CHP üyelerine hangi ismi İstanbul Belediye Başkanı olarak görmek istedikleri soruldu. Araştırma kapsamında İstanbul CHP üyeleri ilçelere göre üye sayısına göre kotalara ayrılarak telefonla arandı. Araştırma İstanbul’da 39 ilçeden toplam 1262 CHP üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

6 İSİM TEK TEK SORULDU

Araştırma kapsamında İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi kulislerde konuşulan CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbulMilletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin isimleri soruldu. 

Araştırma sonuçlarına göre İstanbul genelinde CHP üyelerinin yüzde 56’sının evet dediği Muharrem İnce birinci sırada gelirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun adaylığına yüzde 47 oranıyla evet denilerek ikinci sırada yer aldı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin CHP üyelerinin yüzde 40’ının aday olarak görmek istediği isim olarak üçüncü sırada geldi. CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici yüzde 37 oranıyla dördüncü sırayı paylaşırken, CHPİstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise yüzde 29 oranıyla beşinci sırada CHP üyelerinin aday olarak görmek istediği isim oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Aylık en az elektrik ve doğalgaz faturası ortalama 284 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...