15 Ekim 2018 11:08
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2018 14:45

Irkçı afiş: İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, dayak yer

Denizli'de bir dükkan camına 'İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, girerse dayak yer' yazıldı. Esnaf gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Denizli'de dükkan camına asılan afişte ırkçı ifadeler yer aldı. Fotoğraf, bir mülteci tarafından Evrensel'e gönderilmiştir.

Paylaş

Denizli Merkezefendi ilçesi Çınar mevkiine yakın bir tostçu dükkânının camına astığı ırkçı içerikli afişler tepki çekti. Tostçu dükkânı sahibi dükkân camına astığı afişlerde mültecileri işaret ederek “Müşteri olarak bu işyerine giremez, girerse dayak yer” tehdidinde bulundu.

Denizli’den bir mültecinin fotoğrafını çekip Evrensel'e gönderdiği afişlerde “İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, alışveriş yapamaz, girerse dayak yer” yazıları bulunuyor.

Fotoğrafları çeken mülteci ise fotoğraflara ilişkin “Irkçılık Denizli’de yaygınlaşıyor, bu tür ırkçı eylemlilikler artış gösteriyor. Sarayköy, Karşıyaka, Kale ardından şehrin merkezinde bu. Başka yerde de denk geldim. Bu insanlık değil!” yorumunda bulundu.

ESNAF GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Haberimiz üzerine dükkanına ırkçı afişi asan esnafa tepki yağdı. Tepkiler sonrası dövizi asan İ.O. (23), gözaltına alındı. Dükkanın camındaki dövizler de kaldırıldı. Şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İş yeri sahibi İ.O. hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik'ten işlem yapılacağı öğrenildi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İmar Kanunu değişikliği ile ülkenin her karış toprağı satışa çıkacak

SONRAKİ HABER

HDP 20 Ekim’de yerel seçim çalışmalarını başlatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...