16 Eylül 2012 16:31

Hrant Dink ödülü İsmail Beşikçi’ye verildi

HRANT Dink Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Sosyolog Yazar İsmail Beşikçi’ye verildi.Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen ve her yıl Hrant Dink’in doğum gününde verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Öd&

Hrant Dink ödülü İsmail Beşikçi’ye verildi
Paylaş

HRANT Dink Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Sosyolog Yazar İsmail Beşikçi’ye verildi.

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen ve her yıl Hrant Dink’in doğum gününde verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Ödül, her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, biri Türkiye’den biri yurt dışından olmak üzere iki kişi, kurum veya gruplara veriliyor.
Uluslararası alanda ilk kez ödül kabul eden Beşikçi, “Beni seçmeniz bana büyük onur verdi” dedi. Yaptığı konuşmada Kürt sorununa değinen Beşikçi, Kürtlerin Cumhuriyet tarihi boyunca imha, inkar ve asimilasyon politikalarına maruz kaldığını belirterek, “Ortadoğu’nun ortasında 40 milyon nüfuslu Kürtler siyasi bir statüye sahip olmadı, parçalandı, yakıldı, yıkıldı. Sorun ise özür dilemekle değil ciddi araştırma ve incelemeler yapılarak çözülür” dedi.

Kürt sorunuyla yakından ilgilenen Beşikçi, toplam 36 kitap yazdı ve 17 yıl cezaevinde kaldı. 36 kitabın 34’ü Türkiye’de çeşitli engellemelerle karşılaştı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

HES’çilerin yoluna gül, köylülere diken

SONRAKİ HABER

Amsterdam Klezmer Band Türkiye’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...