13 Ekim 2018 17:45

Trump, Brunson'la görüştü: 'Serbest kalmazsa çok kötü olacak' dedik

ABD Başkanı Donald Trump, serbest bırakılan ABD'li Andrew Brunson'la Beyaz Saray'da görüştü.

Trump, Brunson ile Beyaz Saray'da görüştü (Fotoğraf: AA)

Paylaş

'FETÖ' ile 'PKK' adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Canlı olarak yayınlanan görüşmede Trump, "Serbest kaldığınız için çok mutluyuz. Serbest bırakılmanız için asla fidye vermeyeceğimizi söyledik. Eğer bırakılmazsanız çok kötü şeyler olacağını söyledik. Buradan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili sorulan soruya ise Trump, "Riyad ile 110 milyar dolarlık askeri anlaşmanın devam etmesini istiyorum. Bu siparişleri biz almazsak Rusya veya Çin alabilir, bu silah satım anlaşmasının devam etmesi gerektiğine inanıyorum" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın akşam satlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Brunson'un serbest bırakılması konusunda yardımları için Erdoğan'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Trump, Twitter paylaşımında "Türkiye tarafından serbest bırakılan Papaz Andrew Brunson, öğleden sonra 14:30'da Oval Ofis'te benimle olacak. Onu görmek ve karşılamak harika olacak. O büyük bir hristiyan ve zor bir deneyim yaşadı. Yardımı için Başkan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum!" ifadelerini kullandı.

Donald Trump, bir sonraki Twitter paylaşımında da "Rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması ve geri dönmesinde Türkiye ile herhangi bir anlaşma yapılmadı. Ben rehineler için anlaşma yapmam" ifadelerine yer verdi.

Recep Tayyip Erdoğan da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Trump'a yanıt verdi ve "Sayın Başkan Donald Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve hükümle birlikte serbest bırakıldıktan sonra Alsancak'taki evine gelen Brunson, bir süre ikametinde kaldı. 

Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı CIP kapısına geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti.

Havaalanında geniş güvenlik önlemi alındı.

Brunson, eşiyle özel uçakla Türkiye'den ayrıldı.

İsmail Cem Halavurt, havaalanında gazetecilere, müvekkili Brunson'un Almanya'ya gittiğini, 2 gün bu ülkede kaldıktan sonra ABD'ye geçeceği bilgisini paylaştı. 

TRUMP, BRUNSON'I BEYAZ SARAY'DA KABUL EDECEK

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla İzmir'de yargılandığı davada hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ı Beyaz Saray'da kabul edeceğini açıkladı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Akit Gazetesi, Halkevleri’ne tazminat ödeyecek

SONRAKİ HABER

Manbij, East of Euphrates and the source of the problem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa