13 Ekim 2018 03:40

Ücret ödenmemesi bunalım getiriyor: 3 işçi intihar girişiminde bulundu

Kriz gerekçe gösterilerek ücret ödenmeyen işyerlerinde intihar vakaları atış gösteriyor. İzmir ve Kocaeli'de 3 kişi intihar girişiminde bulundu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kriz gerekçe gösterilerek ücret ödenmeyen işyerlerinde intihar vakaları atış gösteriyor. Sendikasız, örgütsüz  ve birlikten yoksun işçiler çaresizliğe sürükleniyor. Son olarak Kocaeli ve İzmir’de farklı işyerlerinde 3 işçi intihar girişiminde bulundu. Ücretlerin ödenmemesine isyan eden işçiler patronlara ve yetkililere tepkili.  

Kocaeli’de 2 gün önce İzmit Belediyesi'nin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan İlhan T, dün de bir inşaatın tepesine çıktı.

Çalıştığı inşaattan alacağı parayı bir türlü almayan yarım saat çatıda kaldıktan sonra, ikna edilerek aşağı indirildi. 

Kocaeli Başiskele'de ise İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait yeni binanın inşaatında çalışan işçiler, paralarını almadıkları için vince çıktı. İddialara göre inşaatta taşeron firmaya bağlı 15 işçi, 29 Eylül günü işveren tarafından işten çıkartıldı. O günden bu yana alacaklarını alamayan işçilerden İsa E, Hikmet F, İbrahim Z, Tahsin E, Recai O, Hasan Ç, isimli işçiler inşaat alanındaki bir vince çıkarak intihar girişiminde bulundu. (Kocaeli/EVRENSEL)


ÜCRET ÖDENMEYİNCE VİNCE ÇIKTI

İzmir'in Karabağlar İlçesinde bulunan Yenitepe Şantiyesi işçi kampında Kurban Bayramından bu yana 2500 işçinin işten çıkarıldığı ve ücretlerini alamadıkları ifade edildi.  Aynı işyerinde Erkan isimli bir inşaat işçisi, dün intihar girişiminde bulundu. Vinç demirlerine çıkarak ücretinin ödenmesini isteyen işçi, üç saat sonra polislerin müdahalesiyle aşağıya indirildi. Olay yerine toplanan inşaat işçileri, patronlara tepki  gösterdi. Edinilen bilgiye göre; ekonomide yaşanan sarsıntının etkisiyle birlikte şantiyede işlerin durduruldu ve ücretler ödenmedi. (İzmir/MA)


KONKORDATO İLAN EDEN EDENE...

Kocaeli'de 36 yıldır otomobil yan sanayi parçaları taşımacılığı yapan KSN Nakliyat konkordato ilan etti. 138 kişinin çalıştığı Gebze merkezli şirket Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato ilan etti. Müşterilerinden kaynaklanan tahsilat problemleri olduğunu söyleyen KSN Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Karayel yaptığı açıklamada, "Piyasa koşulları nedeniyle bazı müşterilerimizde tahsilat problemleri oldu. Geçmişte yüzde 15 ile kullandığınız kredileri bugün yüzde 45 ile kullanmaya başladık. Artan maliyetler bizi çok fazla zorlamaya başladı” ifadelerini kullandı.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde 1990 yılında kurulan ve 28 yıldır 8 şubesiyle hizmet veren süpermarket zinciri KESMAR İnşaat Taahhüt Gıda ve Turizm Pazarlama Sanayi İçi ve Dış Ticaret Limited Şirketi de konkordato ilan etti. Firmanın inşaat işleri dolayısıyla sıkıntıya girdiği öğrenildi. Yerel bir gazeteye KESMAR İnşaat adına açıklama yapan Emrullah Keskin, “İnşaat sektöründeki durağanlık herkes kadar bizi de etkiledi. Bizim bitmemiş ya da yarım kalmış projemiz yok. Tamamı bitmiş ve satışa hazır durumda” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trump, Kaşıkçı konusunda Kral Selman ile görüşecek

SONRAKİ HABER

Hindistan'da domuz gribi 56 can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...