10 Ekim 2018 12:46

MİT TIR'ları davasında Berberoğlu’na yurtdışı yasağı

MİT TIR’ları davasında CHP Milletvekili Enis Berberoğlu‘na yurtdışı çıkış yasağı verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun “örgüte yardım” suçlamasıyla yargılandıkları MİT TIR'ları davasının sekizinci duruşması görüldü. Savcı, Enis Berberoğlu hakkında yurtdışına çıkış yasağı talep etti, mahkeme talebi kabul etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kapalı olarak görülen duruşmaya Erdem Gül ve Enis Berberoğlu ile avukatları katıldı. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da Gül ve Bereberoğlu  ile dayanışmak için adliyeye geldi.

Dosyaya gelen belgelerin okunmasıyla başlayan duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 27 Eylül’de Berberoğlu hakkında yurtdışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebinde bulunduğu, mahkemenin de bu talebi kabul ettiği öğrenildi. 4 yıldır yurtdışına çıkmadığını söyleyen Berberoğlu, hakkında adli kontrol tedbiri uygulamasına gerek olmadığını söyledi. Tanınan bir siyasetçi olduğunu ifade eden Berberoğlu, bundan sonraki duruşmalara da katılmak istediğini beyan etti.

DURUŞMA 6 ŞUBAT’A ERTELENDİ

24 Haziran’da yapılan seçimlerde yeniden milletvekili seçilen Berberoğlu'nun avukatları bir önceki celse müvekkilleri yönünden davanın durmasını talep etmişti. Berberoğlu’nun avukatları davanın durması yönündeki taleplerini bugünkü duruşmada da yineledi. Duruşma savcısı Mehmet Yeşilkaya, durma talebinin reddine karar verilmesini istedi. Dündar ve Gül’ün avukatları ise duruşmanın kapalı oturumlarının sonlandırılmasına ilişkin talepte bulundular.

Mahkeme ara kararında, durma talebini bir sonraki duruşmada değerlendireceğini kararlaştırdı. Savcı, Enis Berberoğlu hakkında yurtdışına çıkış yasağı talep etti, mahkeme talebi kabul etti. Kapalı oturumların sonlandırılması yönündeki talebi de dava konusunun kamu güvenliğiyle ilgili olması sebebiyle reddeden mahkeme, bir sonraki duruşmayı 6 Şubat 2019 saat 10.30’a erteledi.

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP, emek örgütlerine ziyaretlerini sürdürüyor

SONRAKİ HABER

İşçileri işten atan Batıçim patronu mahkeme kararına da uymuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...