08 Ekim 2018 13:31

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin yargılanmasına devam edildi

Boğaziçi Üniversitesi'nden altı akademisyenin ikinci duruşmasında dosya, esas hakkında mütalaa için iddia makamına gönderildi.

Fotoğraf: Cansu Pişkin/EVRENSEL

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi'nden altı akademisyenin ikinci duruşmaları görüldü. İki akademisyen duruşmaya katılamadı. Üç akademisyenin dosyası esas hakkında mütalaa için iddia makamına gönderildi.

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “Terör örgütü propagandası” ile suçlanan üç akademisyen Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam etti. 23. Ağır Ceza Mahkeme’sinde (ACM) Boğaziçi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Seda Altuğ Bulut, doktora öğrencisi Seval Gülen, Doç. Dr. Zeynep Kadirbeyoğlu, emekli Prof. Dr. Oya Köymen, Prof. Dr. Ayşe Nüket Eralp ve Doç. Dr. Meltem Toksöz’ün ikinci duruşmaları görüldü. Akademisyenler Altuğ ve Toksöz yurtdışında oldukları gerekçesiyle duruşmaya katılamadı. Eralp ve Kadirbeyoğlu savunmalarını yaptı. Heyet, Eralp, Kadirbeyoğlu ve Köymen’in duruşmalarında avukatları tarafından dile getirilen tüm talepleri reddetti. Üç dosyanın esas hakkında mütalaasını hazırlamak için iddia makamına gönderilmesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)

Şebnem Korur Fincancı: Ortak olmadığımız suç nedir?

ÖNCEKİ HABER

CHP'den ittifak açıklaması

SONRAKİ HABER

Hakim, savcı ve avukatlar için bedelli düzenlemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...