06 Ekim 2018 08:19

Erdoğan Cumartesi Anneleri ve havalimanı işçilerini terörist ilan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta HDP ve CHP’nin grup toplantılarına katılan Cumartesi Anneleri ve 3. Havalimanı işçilerini terörist ilan etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yıllardır kayıp yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri ile insanlık dışı çalışma koşullarına karşı iş bırakan 3. Havalimanı işçilerini terörist ilan etti.

Ankara Kızılcahamam’da partisinin 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında kendine iftira attığını ileri sürdü. Erdoğan konuşmasının devamında grup toplantısına katılanlara da dikkat çekerek, “Dikkat edin Türkiye'de ne kadar terörist, ne kadar provokatör, ne kadar şaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından grup konuşmalarında baş tacı ediliyor, övülüyor, destekleniyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısına katılan 3. Havalimanı işçileri için şunları söylemişti:

“3. Havaalanında şu anda hapiste olan 24 işçi var. Sendika kurmak isteyenleri işten atmayın diyorlar, servis sorunumuzu çözün diyorlar, yatakhanede tahtakurusu kanımızı emiyor bunları yok edin diyorlar, maaşlarımızı elden vermeyin diyorlar, geçmişe dönük ücretlerimizi verin diyorlar, iş cinayetlerini durdurun diyorlar, bize işçi kıyafeti verin diyorlar... Bu talepler nedeniyle 24 kişi şu an hapiste. CHP olarak hapisteki bütün işçilerimize selamlarımızı ve saygılarımızı gönderiyoruz.”

Cumartesi Anneleri’ne dönük polis saldırılarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Cumartesi Anneleri aramızda... 1995 yılından bu yana diyorlar ki çocuklarımızın mezarı nerede? ‘En azından bayramlarda gidelim. Çocuklarımızın bir yeri olsun’ Ne yapıyorlar? Galatasaray meydanda oturup evlerine gidiyorlar. Taşkınlık yapılıyor mu? Hayır. Cam çerçeve kırılıyor mu? Hayır. Bir anne bunları yapamaz zaten. Neden toplanıyorsunuz diye, coplar biber gazları... Böyle bir şeyi annelere reva görmek günahtır” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de yetenekli yönetmenler ve oyuncular var

SONRAKİ HABER

Cumartesi Annelerine yine polis engeli: HDP'li Hüda Kaya darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...