04 Ekim 2018 08:05

Cenk Yiğiter'e 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası

Temel Reisli tweeti suç sayan mahkeme, KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'e 1 yıl, 5 ay, 15 gün hapis cezası verdi.

Fotoğaf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

KHK ile ihraç edilen 'barış bildirisi' imzacısı akademisyen Cenk Yiğiter'e, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla hapis cezası verildi. Attığı Temel Reisli tweet nedeniyle Yiğiter'e 1 yıl, 5 ay, 15 gün ceza verilirken hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) uygulanmadı. İstinaf yolunun açık olduğu cezaya ilişkin Evrensel'e konuşan Yiğiter, “Cumhurbaşkanını kasteden hiçbir kanıt yok. Mahkeme son derece militanca davrandı, düşman hukuku işleniyor” dedi.

Ankara 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada KHK ile ihraç edilen barış bildirisi imzacısı Cenk Yiğiter'e, sosyal medya paylaşımından ceza verildi. Yiğiter'in “Eskiden reis denilince aklıma Temel Reis gelirdi, artık yavşağın biri geliyor” tweetine Cumhurbaşkanına hakaretten hapis cezası verildi. Yiğiter kendisine cezayı Evrensel'e değerlendirdi.

'MAHKEME MİLİTANCA DAVRANDI'

Mahkemeye tweetin "Cumhurbaşkanına hakaret" olmadığına dair birçok belge sunduklarını ifade eden Yiğiter, HAGB'nin de uygulanmayacağını söyledi. Davada iki tanıkla birlikte, “reis” adlı kitaplar ve birçok sosyal medya hesabının bulunduğunu kanıtlarıyla birlikte sunduklarını dile getiren Yiğiter, “Ceza hukukunun en temel ilkesini hiçe saydılar” dedi. Cumhurbaşkanını kastedildiğine ilişkin hiçbir kanıt olmadığını vurgulayan Yiğiter, "Mahkeme son derece militanca davrandı. Barış bildirisi imzacısı ve KHK'li olmamla sebebiyle düşman hukuku işleniyor” diye konuştu.

'SAÇMA SAPAN BİR SEBEPTEN CEZAEVİNE GİRECEĞİM'

İstinaf yolunun açık olduğunu ve başvuracaklarını söyleyen Yiğiter, “Oradan da onaylanırsa cezaevine gireceğim. Birkaç gün yatıp denetimli serbestlikle çıkarım ama saçma sapan bir sebeple birkaç günümü cezaevinde geçirmiş olacağım. Aynı zamanda hüküm onaylanırsa hakkımda olan diğer davalardan da erteleme alamayacağım” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik fonundan kamu bankalarına 11 milyar TL kaynak aktarıldı

SONRAKİ HABER

İlgezdi’den Arin bebek çağrısı: Çok geç olmadan...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa