03 Ekim 2018 05:53

Brunson'ın avukatı ev hapsinin kaldırılması için AYM'ye başvurdu

ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın avukatı, ev hapsinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'de, "terör örgütleri adına suç işlediği" ve "casusluk yaptığı" iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmail Cem Haylavurt, ev hapsinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulundu.

9 Aralık 2016'da tutuklanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın hakkın 25 Temmuz 2018 tarihinde karar veren mahkeme heyeti, tutukluluğu ev hapsine çevirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti. Ev hapsinin kaldırılması için 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvuru reddedilmiş, üst mahkeme olarak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosya için de ikinci kez ret kararı çıkmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington'da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin kendisine yönelttiği "Türkiye'den gelen haberlerde rahip Brunson'un Ekim ayı ortalarında serbest bırakılabileceği söyleniyor. Sizin bu konuda herhangi bir bilginiz var mı?" sorusuna verdiği yanıtta "Bunu doğrulayamam. Ancak biz kesinlikle rahip Brunson'un bir an önce yurduna dönmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şiddetli depremle sarsılan Endonezya'da yanardağı patladı

SONRAKİ HABER

Enflasyon eylülde yüzde 6.30 arttı; yıllık enflasyon yüzde 24.52

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...