02 Ekim 2018 16:57

Ömer Çelik: McKinsey'in icra yetkisi yok

AKP Sözcüsü Çelik, devlet kurumlarının yerli ve yabancı kuruşlardan görüş aldıklarını savunarak McKinsey'in icra yetkisi olmadığını belirtti.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

AKP MYK toplantısının ardından partinin sözcüsü Ömer Çelik genel merkezde basın toplantısı düzenledi. MHP'nin af teklifine ilişkin konuşan Çelik, “Adalet Bakanlığı ve AKP'deki hukukla ilgili arkadaşlar çalışıyor. Çeşitli isimler konuldu, af olarak geldi, ceza indirimi denildi, içeriğe bakmak lazım. Görüşümüz netleşince sizinle paylaşacağız” dedi.

'BU DEMOKRATİK BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR'

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye’ye yapılacak maddi yardımı kesme kararı trajik olarak değerlendiren Çelik şunları dile getirdi: “AP son dönemde trajik ve travmatik kararlara imza attı. AP darbe girişiminde demokrasimiz saldırıya uğradığında 3 ay sonra geldi. Türk parlamentosu bombalanmış, milletvekilleri terk etmemiş. Ölüm pahasına Meclis açılmış. Nasıl bir dayanışma gösterildi? Neden Türkiye’ye gelinmedi? Gelselerdi, anıtlara çelenk bıraksaydı dünyaya nasıl güçlü bir mesaj verilirdi. Avrupa’daki aşırı sağa ve DEAŞ’a karşı güçlü bir mesaj verilirdi. Şimdi bu dayanışmayı göstermeyen AP’nin bize söylediklerinin geçerli bir tarafı yoktur. Avrupa’yı gözlemlediğimizde AP’yi gelecek yıllarda aşırı sağcılar ve ırkçılar dolduracak. Standartları ilerletmek için verilen fonları neden kesiyorsun? Yargı alanındaki fonları ilk olarak kestiler. Özellikle bu alana aktarman gerek, eleştirdiğin alan gelişsin. Bu demokratik bir yaklaşım değildir. İdeolojik fanatizm giderek AP’yi kıskacına almaktadır.”

‘MCKİNSEY’NİN İCRAİ YETKİSİ YOK’

Gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hükümetin finansal danışmanlık şirketi McKinsey ile anlaşmasına yönelik eleştirilerinin sorması üzerine Çelik, devlet kurumlarının yerli ve yabancı kuruşlardan görüş aldıklarını savunarak,“Görüş almak başka şeydir, icrai yetki vermek başka şeydir. Bunların icrai bir yetkisi yoktur. Tüm görüşleri alınca politikayı kim yazıyor siyasi irade, kim uyguluyor yine siyasi irade. En önemli hassasiyetimiz siyasi iradedir. Devletin mali bilgileri Türkiye Cumhuriyeti’nin kasasındadır. Kim kime emanet ediyor” ifadesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Otomobili yayaların üzerine süren kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Maraş’ta 4.7 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...