02 Ekim 2018 10:08

MİT TIR’ları davası 6 Şubat'a ertelendi

MİT TIR'ları davasında mahkeme, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Can Dündar’ın Almanya’dan iadesini istedi.

Fotoğraf: JCS/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Basına kapalı görülen MİT TIR'ları davasında mahkeme, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Can Dündar’ın Almanya’dan iadesini istedi. Bir sonraki duruşma 6 Şubat 2019’da görülecek.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün kapalı görülen duruşmada gazeteci Can Dündar’ın avukatı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve MİT Müsteşarlığı'nın avukatları hazır bulundu.

Taraf avukatlarının beyanlarından sonra ara kararını açıklayan mahkeme, Yargıtay bozma ilamında bahsi geçen, Suriye Arap Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğinin Güvenlik Konseyi Başkanı ve Genel Sekreterine yolladığı 5 Haziran 2015 tarihli, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni şikayet eden özdeş mektubun bir örneğini ve tercümesinin gönderilmesi için Yargıtay'a ve Dışişleri Bakanlığına yazılan yazının cevabının ve Dündar ile ilgili Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü marifetiyle Almanya Yetkili Adli makamlarına yapılan yurt dışı iade taleplerinin beklenmesine karar vererek duruşmayı 6 Şubat 2019’a erteledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nobel Fizik Ödülü, A. Ashkin, G. Mourou ve D. Strickland'e verildi

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de sendikacı, akademisyen ve öğrencilerin davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa