02 Ekim 2018 05:19

'Tchibo'da çalışan 9 güvenlik görevlisi, tazminatsız işten çıkardı'

Tchibo mağazalarında taşeron şirkete bağlı çalışan 9 güvenlik görevlisinin tazminatları öndenmeden işten çıkarıldığı ileri sürüldü.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Türkiye'deki Tchibo mağazalarında taşeron firmaya bağlı çalışan 9 güvenlik görevlisinin ekonomik kriz gerekçe gösterilerek tazminatları ödenmeden işten çıkarıldığı ileri sürüldü.

Odatv'nin haberine göre, Tchibo mağazalarında çalışan 9 güvenlik görevlisi, "ekonomik kriz" gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Güvenlik hizmetini taşeron firma aracılığıyla alan Tchibo’nun anlaştığı “Eubsa Turkey” firması, güvenlik görevlilerinden bazılarına, işten çıkarılmalarına rağmen hak ettikleri tazminatları ödemedi. Odatv, işten çıkarılan ve tazminatları verilmeyen güvenlik görevlilerine hak ettikleri maaşın da şu ana kadar ödenmediğini aktardı.

TCHIBO TÜRKİYE: BAHSİ GEÇEN ŞİRKETLE SÖZLEŞMEMİZ FESHEDİLMİŞTİR

Habere ilişkin Tchibo Türkiye'den yapılan açıklamada, taşeron Eubsa Turkey ile yapılan sözleşmenin feshedildiği ve iki şirket arasındaki her türlü borç ve alacak konusunda mutabık kalındığı aktarıldı.

Haberin gerçeklik payı bulunmadığını savunan Tchibo Türkiye'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Tchibo Türkiye olarak operasyonlarımızın, temizlik ve güvenlik gibi hizmetlerini, dönemsel olarak anlaştığımız üçüncü kişi yüklenicilerden temin etmekteyiz. Haberinize konu olan Eubsa Güvenlik firması bir süredir sözleşmeli olarak güvenlik hizmeti almış olduğumuz yüklenicilerimizden birisidir. Bahsi geçen şirketle sözleşmemiz görülen lüzum üzerine feshedilmiş, bugüne kadarki hizmetleri için kendilerine tarafımızca teşekkür edilmiş, iki şirket arasında her türlü borç ve alacak konusunda mutabık kalınmıştır.

Haberinize göre mağdur durumda bırakılan çalışanların tazminatlarının ödemesi sözleşme hükümlerince her ne kadar yüklenici Eubsa Güvenlik firmasına ait olsa da çalışanların her türlü hak ve hukukları şirketimizin garantisi altındadır.

Tchibo Türkiye, ülkemizdeki operasyonlarını 13 yıldır, müşteri ve çalışanlarının haklarına saygı prensibiyle yürütmekte, bugün de aynı kararlılık ve hedefler doğrultusunda faaliyetlerini devam ettirmektedir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kyrie Irving, ‘Dünya düzdür’ açıklaması nedeniyle özür diledi

SONRAKİ HABER

Üsküdar'da otomobil, otobüs durağına daldı: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...