30 Eylül 2018 13:03

Suriye: İdlib’dekiler Türkiye’den geldi, Türkiye’ye dönsün

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye’den İdlib’e getirilen cihatçı grupların Türkiye’ye dönmesinin doğal olduğunu söyledi.

Paylaş

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, el Kaide bağlantılı cihatçıların İdlib’deki silahsız bölgeden tahliyesi sorununu Türkiye’nin çözebileceğini söyledi.

Russia Today’e konuşan Muallim, “İdlib’e gelenler, oraya Türkiye’den giriş yaptı, bu yüzden orada kimler bulunuyor, oraya nasıl ve nereden girdiler, Türkler bunu biliyor. Onların Türkiye’ye dönmesi de doğal olur” dedi. Militanların da silahlarını bırakıp genel aftan yararlanarak ve evlerine geri dönerek bölgesel barış süreçlerine katılabileceğini söyleyen Muallim, şöyle devam etti: “Nihayetinde onlar Suriye vatandaşı, onların kendi hakları ve yükümlülükleri var. Yani çözüm mümkün, Türkiye de her birisini biliyor.”

Rusya’dan aldıkları S-300 hava savunma sistemlerinin saldırı değil savunma amaçlı olduğunu belirten Suriyeli bakan, “Suriye semalarını korumanın önemini analiz edersek bunun savaş değil, güvenlik ve istikrarın belirtisi olduğunu görürüz. Bunun çok zamanında atılmış bir adım olduğunu ve çabalarından dolayı Rusya’ya minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Oğlum okul araç gereçlerini görünce çok mutlu oldu'

SONRAKİ HABER

Hamburg’da ırkçılığa karşı düzenlenen yürüyüşe 35 bin kişi katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...