28 Eylül 2018 10:08

Almanya’da gazeteci örgütlerinden Erdoğan’a basın özgürlüğü çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’daki temaslarını eleştiren Alman basın örgütleri, 'Türkiye’de gazeteciler cezaevindeyken normalleşme olmaz' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yaptığı temasları eleştiren Almanya’daki basın örgütleri, Başbakanlık Binası’na yakın Washintonerplatz’da yaptıkları eylemde, Türkiye’de basın özgürlüğü üzerindeki baskılara dikkat çekti. Basının yoğun ilgi gösterdiği eylemde, Türkiye’de tutuklu gazetecilerin resimleri taşındı.

GAZETECİLER HAPİSTEYKEN NORMALLEŞME OLMAZ

Eylemde konuşan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Almanya Başkanı Christian Mihr, “Türkiye’de 170’den fazla gazeteci cezaevindeyken ilişkilerin normalleştirilmesini kabul etmiyoruz. Bu nedenle öncelikle gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

Daha önce Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) tarafından oluşturulan delegasyonla Türkiye’ye giderek muhalif basın örgütlerini ziyaret eden Alman Gazeteciler Cemiyeti (DJV) Başkanı Frank Überall da, “Daha önce ziyaret ettiğim televizyonlar kapatıldı. Gazeteciler işsiz kaldı. Çok sayıda gazeteci cezaevine konuldu. Türkiye’deki meslektaşlarımızın Gazetecilik Suç Değil çağrısı bizin de çağrımızdır. Bu nedenle Almanya hükümetinde, Türkiye’deki gazetecilerin serbest bırakılması için baskı yapması gerekiyor” dedi.

Alman Gazeteciler Birliği (DJU-Verdi) ve Uluslararası Af Örgütü temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda, Türkiye’deki basın ve insan hakları ihallerine dikkat çekerek, Alman hükümetinde çağrıda bulundular.

Eyleme gazeteci örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra Sol Parti milletvekilleri, DİDF yöneticileri ve değişik kurumların temsilcileri de katılarak destek verdiler. (Berlin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Satışın gerçekleştiği CMS’de işten çıkarmalar başladı

SONRAKİ HABER

Nusret'in et lokantasında alev gösterisi faciası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...