27 Eylül 2018 14:57

Gazeteciler Dirik ve Acarer’in duruşması ertelendi

Cihatçı gruplara sarin gazı hammaddesi sevkiyatı iddiasını haberleştirdikleri için yargılanan Hakan Dirik ve Erk Acarer'in duruşması ertelendi.

Fotoğraf: @mlsaturkey/Twitter

Paylaş

Türkiye'den Suriye’deki cihatçı gruplara sarin gazı hammaddesi sevkiyatı iddiasını haber yapan Cumhuriyet gazetesi İzmir Muhabiri Hakan Dirik ile BirGün gazetesinden Erk Acarer'in yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Hakan Dirik ve gazetenin Avukatı Buket Yazıcı katılırken, Erk Acarer katılmadı.

Daha önceki celsede habere konu olan bilgileri Dirik’e veren tutuklu CHP PM üyesi Eren Erdem’in dinlenmesine karar verilmişti. Duruşmada söz alan Hakan Dirik, Erdem’in dinlenilmesini talep etti.

Mahkeme, iddianameye konu 21 Ekim 2015 tarihindeki basın toplantısının CD’sinin dosyada olduğunu, Erdem’in beyanının dosyaya bir katkı sağlamayacağı belirterek dava önce verilen ara karardan dönülmesine karar verdi.

Mahkeme, Erk Acarer’ın bildirimine ilişkin cevabı beklemeye karar verdi ve duruşmayı 20 Aralık’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Adana’da görülen “Sarin gazı” davasının savcılık iddianamesinde de yer alan iddiaları CHP Milletvekili Ali Şeker ve dönemin CHP Milletvekili Eren Erdem 21 Ekim 2015’te basın toplantısıyla gündeme getirdi. Toplantının öncesi ve sonrasında haber kaynaklarıyla görüşen, iddianameyi kamuoyuyla paylaşan Dirik ve Acarer hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, söz konusu basın toplantısı CD’sinin bilirkişiye incelettirildiği kaydedildi. Dirik ve Acarer, “basın toplantısının dışında haber yapmakla” suçlanıyorlar. (MEYDA SEVİRSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nijerya’da asgari ücret grevi

SONRAKİ HABER

AKP Rize eski milletvekili Bayramoğlu çalışanlarının ücretini ödemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...