27 Eylül 2018 07:06

Erdoğan: Cihatçıların İdlib'den çıkışı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’e ilişkin ‘Silahlardan arındırılmış bir bölge haline getirilmesi bizim tasarrufumuzda olacak’ dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan silahlı radikal grupların Suriye'de kontrolü ellerinde bulundurdukları İdlib’de kurulan silahsız bölgeden çıkışlarının başladığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler'in 73. Genel Kurulu'na katılmak için gittiği New York'ta Reuters'in sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Onların buralardan çıkışını sağlaması noktasında, daha doğrusu silahlardan arındırılmış bir bölge haline getirilmesi de bizim tasarrufumuzda olacak" dedi. 

İdlib’de Rusya'yla varılan mutabakata değinen Erdoğan, “Radikal gruplardan silah bırakıp çıkmayan olursa...” şeklindeki soruyu cevapladı. Erdoğan silahlı radikal grupların İdlib’den çıkışının başladığını ifade etti.

Erdoğan konuşmasından satır başları:

"Her şeyden önce Rusya'yla Türkiye arasındaki bu 10 maddelik anlaşmanın içerisinde savunma bakanlarımızın imza altına aldığı bu muhtırayla gerek Rusya’nın rejimi bu 15-20 km’lik bu koridora sokmaması, gerekse merkezde de bu radikal grupların Türkiye tarafından, Türkiye’nin kendi örgütleriyle; istihbarat gibi. Bunu kontrol altına alması, onların buralardan çıkışını sağlaması noktasında, daha doğrusu silahlardan arındırılmış bir bölge haline getirilmesi de bizim tasarrufumuzda olacak. 

50-60 BİN KİŞİ DÖNDÜ

Bunun için gerekli adımları da atacağız. Bunun için de şu anda bütün çalışmalar yürütülmektedir. Zaten özellikle de bu İdlib halkının beklentisiydi. İdlib halkı da bu süreci gerçekten çok çok huzurlu bir şekilde ve burada dönüşün başlamış olması ki, 50-60 bin kişi bu süre içerisinde geriye dönmüş vaziyette. Onların destekleriyle bu iş başarılacaktır. Radikal gruplar İdlib’den çıkmaya başladı. Bunlar ağır silahlarla alakalı olarak sınıflamalarını Rusya’dan ve Türkiye’den ekiplerimiz çalışmalarını yaptılar. Sınıflandırılarak gerekli adımlar atılacak." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Battığımız için dolar yükseliyor’ paylaşımına tutuklama

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de IŞİD operasyonu: 5 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...