27 Eylül 2018 07:00

‘Battığımız için dolar yükseliyor’ paylaşımına tutuklama

Sosyal medya hesabında 'Dolar çıktığı için batmıyoruz battığımız için dolar yükseliyor. Dolar 7.15' yazan Siirt İl Genel Meclis üyesi İlhan tutuklandı

Fotoğraf: MA

Paylaş

Siirt'te HDP'nin İl Genel Meclisi eski üyesi İdris İlhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İlhan, çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklandı. 

Siirt'te 25 Eylül'de yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Genel Meclis Üyesi İdris İlhan, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Siirt Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından İlhan, 26 Eylül günü Siirt Adliyesi’ne sevk edildi. Sosyal medya hesabında "Dolar çıktığı için batmıyoruz, battığımız için dolar yükseliyor. Dolar 7.15" diye yazan İlhan, 'Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet etmek' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

İLHAN: 80 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR

İlhan ifadesinde, sosyal medya hesabındaki paylaşımın, 80 milyon insanı ilgilendiren ekonomik bir değerlendirme olduğunu belirterek, paylaşımla her hangi bir manipüle amacının olmadığını söyledi.

Sulh Ceza Hakimliği, suçun niteliği, mevcut delil durumu ve şüpheli savunmaları incelediğinde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu ileri sürerek, şüphelinin kaçacağı şüphesini uyandıran somut olguların bulunduğu, bu nedenle adli kontrol şartının yetersiz kalacağına hükmederek tutuklanmasına karar verdi. İlhan, Siirt E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

TUTUKLAMAYA TEPKİ YAĞDI

İlhan'ın tutuklanmasına sosyal medyada tepkiler yağarken, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Twitter hesabında şu açıklamayı yaptı: “Dün sabah Siirt İl genel Meclis üyemiz İdris İlhan gözaltına alındı ve bugün propaganda ve Sermaye Piyasası Kanununa muhalefetten tutuklandı. Nedeni ‘Dolar yükseldiği için batmıyoruz, battığımız İçin dolar yükseliyor’ paylaşımı. Hukukçu olan takipçilerimin yorumlarına sunuyorum…” (MA)

ÖNCEKİ HABER

Çekirdek bile lüks olmaya başladı: Dövizdeki artış fiyatları uçurdu

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Cihatçıların İdlib'den çıkışı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa