25 Eylül 2018 23:05

Direnişin çocukları öğrenmeye devam edecek

Aylardır anne ve babalarıyla birlikte çocukları da maddi ve manevi olarak direnir durumdalar. Flormar işçilerinin çocukları için de direniş okul oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kübra LAZ
Kocaeli Üniversitesi

Flormar işçileri sendikalaştıkları için aylardır direniyor. Direnişi Evrensel okurları yakından takip ediyor çünkü Evrensel gazetesi her direnişte olduğu gibi burada da işçilerin yanındaydı. Ben de bir üniversite öğrencisi olarak direniş alanındaydım. Direniş boyunca birçok dernek, topluluk ve parti, dayanışmaya ve desteğe geldi. Bu kez ise gelen ellerinde içleri dolu okul çantalarıyla Emek Partisi oldu. Emek Partisi bir kampanya başlattı ve direnişte olan Flormar işçilerinin çocukları için kırtasiye malzemesi topladı. 50 çocuk için ayrı ayrı çantalar hazırladılar. Her çantanın içinde ise mektuplar vardı; direnişin, dayanışmanın güzelliğini anlatan mektuplar.

Flormar işçileri neredeyse 4 aydır direniyorlar ve bir gelirleri yok. Okulların açılmasına az kala gelen bu dayanışma elbette onları oldukça mutlu etti. Bir süredir umutlarını kaybeden ancak bununla beraber tekrar eski heyecanına geri dönen işçiler vardı. Dayanışmanın güzelliği karşısında gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

Aylardır anne ve babalarıyla birlikte çocukları da maddi ve manevi olarak direnir durumdalar. Her işçi için direniş bir okuldur denir. Flormar işçilerinin çocukları için de bir okul oldu. Pek çoğu dayanışmanın ve direnmenin ne demek olduğunu küçük yaşta öğrendiler ve öğreniyorlar. Küçük yaşta da olsa gördükleri bir şey var, gelen çantaların ve defterlerin bir patrondan veya zengin bir iş adamından değil halktan geldiğini biliyorlar. Çantaların içlerinde yazan mektuplara verdikleri cevaplardan anlayabiliriz bunları; teşekkür etmenin yanı sıra dayanışmanın ve direnişin güzelleştirdiğini söylüyor. Aslında teşekkürleri çantalara ve defterlere değil dayanışmaya oluyor.

Daha o yaşta ülkenin ekonomik durumunun sebeplerini tasvir edebilecek durumdalar. Tüm bunları da direnişten öğrendiler. Bundan sonra da öğrenmeye devam edecekler. Direniş boyunca biz de orada olmaya devam edeceğiz.

Direnişin güzel çocukları, direnişten aldıkları umut ve ışıkla yollarına devam edecekler. Bundan sonra hayatlarının her alanında haklarını en iyi şekilde almayı ve istemeyi bilecekler. Buradan aldıkları umut onların hayatına ışık tutsun.

Flormar değil, direniş güzelleştirir!

ÖNCEKİ HABER

Makro Market ve Real işçilerinin eylemleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Belki ejder meyvesi yemezler de emekçiler karnını doyurabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...