25 Eylül 2018 10:39
Son Güncellenme Tarihi: 25 Eylül 2018 12:24

Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna saldırı

Eskişehir'de Avukat Heval Yıldız Karasu'nun bürosuna av tüfeğiyle ateş açıldı, bina duvarına ‘Odunpazarı'nda HDP'li istemiyoruz’ yazısı yazıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eskişehir’de, Ali İsmail Korkmaz davası, 10 Ekim Ankara Katliamı davası gibi birçok toplumsal davanın avukatlığını yapan Emek Partisi Üyesi Avukat Heval Yıldız Karasu'nun Odunpazarı’ndaki avukatlık bürosuna sabah 05.00 sularında av tüfekleriyle ateş açıldı. Saldırganlar, işçi davalarında avukatlık yapmasıyla da bilinen Karasu’nun bürosunun bulunduğu 3 katlı binanın duvarına “Odunpazarı’nda HDP’li İstemiyoruz” yazısı yazıp kaçtı.

Sabah erken saatlerde avukatlık bürosuna gelen çalışanlar duvardaki yazıyı ve bir ailenin oturduğu zemin kattaki pencerelerin kırık olduğu görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri binada incelemede bulundu.

Avukat Heval Yıldız Karasu'nun binanın birinci katında bürosunun olduğu ve pencerelerinin de arka tarafa baktığını belirtildi.

Saldırganların ateş ettiği zemin katta ise bir ailenin oturduğu, ailenin yazlıkta olması nedeniyle ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi.

KAYI BOYU DERNEĞİ BAŞKANINDAN 'HDP'Lİ İSTEMİYORUZ' PAYLAŞIMI

Saldırının gerçekleştiği binanın yanında bulunan 'Kayı Boyu Derneği'nin Başkanı Kazım Duman’ın sosyal medya hesabından “Kayı Boyu Derneğimizin yan binasına Heval Yıldız Karasu isimli bir avukatı yerleştirmişler. Odunpazarı’nda HDP'li istemiyoruz!” paylaşımı dikkat çekti. Paylaşımın altına Karasu’ya yönelik tehdit mesajlarının yazıldığı görüldü. Aynı dernek daha önce de Odunpazarı Belediyesi yöneticilerine yönelik “Odunpazarı’nda PKK’lı istemiyoruz” yazılı pankart asmıştı.

ESKİŞEHİR BAROSU İLE EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN KINAMA

Eskişehir Barosu, Karasu’ya destek açıklaması yaparken saldırıyı kınayan Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri yarın saat 12.30'da saldırının gerçekleştiği büronun önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirecek.

DEMOKRASİ İÇİN HUKUKÇULAR: HUKUK, ADALET VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKLER

Saldırı sonrası bir açıklama yayınlayan Demokrasi Için Hukukçular, "Bu saldırının Avukat Heval Yıldız Karasu'nun toplumsal davalarda verdiği emek ve hukuk mücadelesindeki ısrarına gözdağı olduğunu düşünüyoruz" vurgusu yaptı. Açıklamada ayrıca "Tetikçilerin ardındaki karanlık güçler bilmelidir ki bu saldırı arkadaşımızın ve bizlerin emekçiler, ezilenler için hukuk, adalet, demokrasi mücadelemizi engelleyemeyecektir" denildi.

Demokrasi Için Hukukçuların açıklaması şöyle:

"Demokrasi Için Hukukçular grubumuzun üyesi arkadaşımız, Avukat Heval Yıldız Karasu'nun bürosuna silahlı saldırı düzenlenmiştir.

Avukat arkadaşımızın bürosuna saldırı, demokrasi güçlerine ve savunma avukatlarına yönelik siyasi iktidarın ve bir takım karanlık güç odaklarının pervasızca saldırılarından bağımsız değildir.

Bu saldırının 10 Ekim katliamı, Ali İsmail Korkmaz davaları başta olmak üzere, toplumsal davalarda verdiği emek ve hukuk mücadelesindeki ısrarına gözdağı olduğunu düşünüyoruz.

İçişleri Bakanlığı, Eskişehir valiliği ve Eskişehir Başsavcılığı bu karanlık saldırıyı derhal soruşturmak failleri yakalayarak yargı önüne çıkarmakla sorumludur.

Tetikçilerin ardındaki karanlık güçler bilmelidir ki bu saldırı arkadaşımızın ve bizlerin emekçiler, ezilenler için hukuk, adalet, demokrasi mücadelemizi engelleyemeyecektir."

'SALDIRI, ADIMIN HEVAL OLMASINDAN KAYNAKLI'

Avukat Heval Yıldız Karasu, saldırıya ilişkin gazetemize şu açıklamaları yaptı:

“Şu anda kimin yaptığı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Saldırı adımın Heval olmasından ve siyasi duruşumdan kaynaklanıyor. Bu saldırıya asıl güç veren ülkenin içinde bulunduğu siyasi ortam sorgulanmalı. Çünkü siyasi ortam bu tür saldırıların olağanlaştığı bir ortam. Bu ortamda herkesin başına öteki halinden dolayı, dik duruşundan veya toplumsal muhalefet içinde yer almasından dolayı bir sıkıntı gelebilir. Bir daha bu tür olayların meydana gelmemesi için bu saldırının açığa kavuşması gerekiyor.” (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

AKP’li ilçe başkanı yanlışlıkla CHP’li vekilden torpil istedi

SONRAKİ HABER

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun serbest bırakılması için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...