23 Eylül 2018 05:23

Tutuklu 3. havalimanı işçilerinden mektup: Hak istemek suç değildir

Tutuklu 3. havalimanı işçileri: Hak istemek suç değildir. Asıl suçlu, biz işçileri insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum eden İGA patronlarıdır.

Fotoğraf: İnşaat İşçileri Sendikası

Paylaş

Tutuklanan 3. havalimanı işçileri cezaevinden mektup gönderdi. İşçiler, kaleme aldıkları bu mektupla "Hak istemek suç değildir. Asıl suçlu, biz işçileri insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum eden İGA patronlarıdır" dedi.

3. havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem başlatan işçiler, düzenlenen operasyonla gözaltına alınmış, işçilerden 24’ü, “Kamu Malına Zarar Verme”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “Polise Mukavemet”, “İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali” suçlamalarıyla tutuklanmıştı. 

Tutuklanan işçiler kaleme aldıkları mektupla kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

“Cezaevlerindeki 3. Havalimanı şantiyesinde tutuklanan inşaat işçileri ve İnşaat İşçileri Sendikası temsilcileri” imzasıyla İnşaat İşçileri Sendikası sitesinde yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: 

“En insani taleplerimiz büyük bir zorbalıkla bastırılmaya çalışıldı. Gece yarılarında koğuş kapılarımız kırılarak gözaltına alındık. İGA’nın güvenlik binasında kaba dayak, küfür ve hakaretlere uğrayarak sorgulara çekildik. İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak istediğimiz için hukuksuz bir şekilde yargılanarak cezaevlerine atıldık.

Bizler hiçbir şekilde suçlu olduğumuzu düşünmüyoruz. Hak istemek suç değildir. Asıl suçlu, biz işçileri insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum eden İGA patronlarıdır.

Buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz: Bizleri merak etmeyin, keyfimiz ve moralimiz gayet yerinde. Sesimize ses olan tüm dostlara selamlar. İnşaat işçisi köle değildir!”  

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Boğazı çevresinde sis etkili oldu

SONRAKİ HABER

Eski HDP Milletvekili İbrahim Ayhan Urfa'da toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...