22 Eylül 2018 11:57

Cizre’ye sağlık hizmeti götürmek isteyenlere dava açıldı

Cizre’de sokağa çıkma yasakları sırasında ilçeye sağlık hizmeti götürmek isteyen sağlık emekçileri hakkında dava açıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cizre’de sokağa çıkma yasakları sırasında bodrumlarda mahsur kalanlara sağlık hizmeti götürmek isteyen emekçilere dava açıldı. Hakkında dava açılanlardan SES Genel Kadın Sekreteri Selma Atabey, “Söylediklerimizin ve yaptıklarımızın arkasındayız” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında bodrumlarda mahsur kalan yurttaşlara sağlık hizmeti götürmek isteyen sağlık emekçileri hakkında Diyarbakır Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.  Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyelerinin bulunduğu 14 kişinin yargılanacağı ilk duruşma 28 Eylül 2018 tarihinde Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

DAVA İKİ YIL SONRA AÇILDI

Haklarında dava açılan sağlık emekçilerinden SES Genel Kadın Sekreteri Selma Atabey, Mezopotamya Ajansına (MA) yaptığı açıklamada iki yılın ardından haklarında dava açıldığını belirterek, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı iddialar üzerinden iddianame hazırlıyor. Bir buçuk yıldan sonra bu iddianame, kabul ediliyor. Çünkü içinde suç barındıracak hiç bir şey yok. Talimat üzerine gerçekleşen bir hukuk sistemi var. Biz de buna maruz kalanlarız” diye konuştu.

Sokağa çıkma yasaklarının ilan edilmesiyle yaşam ve sağlık haklarının ihlal edildiği yönünde basında haberlerin yer aldığı hatırlatan Atabey, doğal olarak insani, vicdani ve etik olarak Cizre’de bulunmaları gerektiğine inandıklarını belirtti. Batman Belediyesinden resmi olarak talep ettiğimiz tam donanımlı bir ambulansla Cizre’de bodrumlarda mahsur kalan insanları çıkarmak ve hastanelere transferlerini sağlamak amacıyla yola çıktıklarını anlatan Atabey “Milletvekilleri aracılığıyla Sağlık ve İçişleri bakanlıklarına bu durumu bildirdik. Bir ilçe vardı, o ilçede insanlar sağlık hizmetine ulaşamıyor ve gıda sorunu yaşıyordu. Bizim durup izleme gibi bir lüksümüz olamazdı” dedi.

‘İNSANLIK YARGILANACAK’

Atabey,  haklarında açılan davanın, insanlık değerlerini ve sağlık hakkını yargıladığını belirterek, şunları söyledi: “Biz halka ne koşulda olursa olsun sağlık hizmeti sunmak zorunda olan insanlarız. Sağlık hizmeti sadece hastanelerde verilmez. Geçmişte Gezi direnişinde yanındaki yaralıya yardım ettiği için doktorlara, sağlık çalışanlarına davalar açılmıştı. Sonra o davalar düşürüldü. İnsanın vicdanının sorgulandığı bir dava, insanların sorumluluğunun elinden alınmak istendiği bir dava. Biz söylediklerimizin ve yaptıklarımızın arkasındayız. Mardin’de insanlık yargılanacak, vicdan ve sağlık yargılanacak.” (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

ABD’den yeni Brunson mesajı

SONRAKİ HABER

Zırhlı aracın ezdiği Hazar’ın davası yeniden görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...