21 Eylül 2018 14:25

Diyarbakır’dan havalimanı işçilerine dayanışma açıklaması

Diyarbakır’da sendikalar ve emek örgütleri milletvekillerinin de katılımıyla eylem düzenleyerek 3. Havalimanı işçilerine destek verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır’da KESK, DİSK, TMMOB, TTB 3. Havalimanı şantiyesinde çalışan işçilere yapılan baskılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Diyarbakır’ın Ofis semtindeki AZC Plaza önünde yapılan eyleme HDP milletvekilleri Selçuk Mızraklı, Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Musa Farisoğlu, Mahmut Toğrul ve Ayhan Bilgen de destek verdi.

İŞÇİLER SİYASAL İKTİDAR TARAFINDAN HEDEF ALINDI

Açıklamayı yapan Genel İş 2 NO’lu şube sekreteri Hasan Eroğlu, İstanbul Havalimanı işçilerinin, çalışma koşullarının düzeltilmesi için yaptıkları iş bırakma eyleminin baskı ve şiddetle bastırılmaya çalıştığını belirterek iktidar tarafından hedef gösterildiğini ifade etti. Eroğlu, “ Yüzlerce işçinin gözaltına alınmasının ardından aralarında sendika yöneticilerinin de olduğu 24 kişinin tutuklanması ülkemizde adaletsizliğin geldiği boyutu gözler önüne seriyor. İş cinayetlerinin cezasız kaldığı, işverenlerin vergi, SGK usulsüzlüklerinin örtbas edildiği, çalışma yaşamında tam bir hukuksuzluğun kol gezdiği bir ülkede, bu uygulama karşı örgütlenen ve “ Köle değiliz” diyen işçiler siyasal iktidar tarafından muhatap değil hedef alınmıştır” dedi.

KÖLE DEĞİLİZ, İŞÇİ SINIFININ TAMAMININ ÇIĞLIĞIDIR

Gözaltındaki işçilerin serbest bırakılması ve işçilerin taleplerinin  karşılanması noktasında ILO ve Çalışma Bakanlığı’na çağrıda bulunan Eroğlu “ Ülkemiz ekonomik kriz sürecindeyken ücretlerimiz zamlar karşısında her gün erirken işsizlikte artış durdurulamazken, bu süreci baskı ve zor yoluyla yönetmeyi, sermayeyi kurtarıp, faturayı işçilere, emekçilere tüm dar gelirlere kesmeyi düşünenleri bugünden uyarıyoruz. Baskıyla susturulmak istenen inşaat işçilerinin “ köle değiliz” çığlığı işçi sınıfının tamamının çığlığıdır. İnşaat işçilerinin tüm talepleri karşılanmalı, tutuklanan tüm işçiler derhal serbest bırakılmalı, İnsanlık dışı koşullarda, kölece ve hukuksuz biçimde işçi çalıştıran işverenler hakkında etkin soruşturma başlatılmalıdır” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen inşaat işçileri eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Kanca Dövme Çelik'te iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...