21 Eylül 2018 11:31

55. Ulusal Yarışma seçkisinde 7 film sinemaseverlerle buluşacak

30 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda düzenlenecek 55. Ulusal Yarışma’da bu yılın seçkisini 7 film oluşturuyor.

Görsel: ulusalyarisma.com

Paylaş

Bu yıl 30 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda düzenlenecek 55. Ulusal Yarışma’da geçen sene olduğu gibi belgesel ve kurmaca filmler bir arada yer alacak. Genç yönetmenlerin dünya prömiyerini uluslararası festivallerde yapan filmlerinden usta isimlerin merakla beklenen son işlerine, Türkiye sinemasında farklı yönelimleri temsil eden 7 film bu yılın Ulusal Yarışma seçkisini oluşturuyor.

55. Ulusal Yarışma’da Hüseyin Karabey’in Melih Cevdet Anday’ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarladığı “İçerdekiler”, Tayfun Pirselimoğlu’nun alegorik distopya hikâyesi “Yol Kenarı”, geçtiğimiz yıl Gênco filmiyle programda yer alan Ali Kemal Çınar’ın ne Kürtçe’yi ne de Türkçe’yi konuşup anlayabilen Osman’ın öyküsünü anlattığı “Di Navberê De / Arada”, Mehmet Ali Konar’ın 90’lı yılların karanlık politik atmosferinde büyüyen Mirza’nın hikâyesini takip ettiği “Hewno Bêreng / Renksiz Rüya”, çocuk yaşta bulduğu ölü atı hatırlayan Hay'ın, adım adım madde ile canlının uyumuna, ruhun doğadaki yerine tanık olduğu yolculuğunu anlatan, Tarık Aktaş’ın ilk filmi “Nebula”, Rojda Akbayır’ın ailesi ile yüzleşmek ve babasıyla hesaplaşmak için çıktığı yolculuğu ele alan belgeseli “Parçalar”, yaşadığı köyün yakınlarında bir ormanda saklanmakta olan Ali’yle karşılaşan 25 yaşındaki dilsiz Sibel’in öyküsünü anlatan Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti imzalı “Sibel” yer alıyor.

1965’TEN İKİ ÖZEL FİLM

Bu yıl ikincisi düzenlenen 55. Ulusal Yarışma, 1965 yılında gerçekleştirilen 2. Antalya Festivali’nde ödüller kazanan ve Türkiye sinema tarihinde kendine sarsılmaz bir yer edinen iki filme programında yer veriyor. Festivalde en iyi ikinci film ödülünü kazanan Atıf Yılmaz imzalı “Keşanlı Ali Destanı” 55. Ulusal Yarışma’nın açılış filmi olarak gösterilecek. Ertem Göreç’in yönettiği, Vedat Türkali’nin senaryosunu yazdığı ve 2. Antalya Festivali’nde en iyi üçüncü film seçilen “Karanlıkta Uyananlar” ise özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hafriyat kamyonu kağıt toplayıcısını ezdi

SONRAKİ HABER

CHP Sözcüsü Öztrak: Tek adam diyor ki, kriz mıriz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...