21 Eylül 2018 09:06

Avusturyalı gazeteci Max Zirngast tutuklandı

Avusturyalı gazeteci, Re:volt dergisi yazarı Max Zirngast'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi, Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ankara'da geçtiğimiz hafta 'terör' suçlamasıyla gözaltına alınan Avusturyalı gazeteci, Re:volt dergisi yazarı Max Zirngast'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.

8 gün süren gözaltının ardından tutuklanan 3 kişinin dosyasında gizlilik kararı bulunuyor. Sorguda, Toplumsal Özgürlük Partisi Girişimi faaliyetleri ve Hikmet Kıvılcımlı'ın kitapları üzerine sorular sorulduğu belirtildi.

“Silahlı terör örgütü üyesi” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Zirngast sorgusunda, "Ben sosyalist bir insanım. Evrensel değerleri savunuyorum. 3 senedir Türkiye'de yaşıyorum. Hiçbir şekilde gizli faaliyette bulunmuş değilim. Şimdi de hayatımı kurmak için ev aldım. Bunun dışında suçlandığım örgütü ben bilmiyorum. Herhangi bir illegal örgüt adına faaliyet yürütmüş değilim. Almanca, İngilizce ve Türkçe dilleri arasında tercüme yapıyorum. Yazılar yazıyorum. Evimde bulunan kitapların çoğu Hikmet Kıvılcımlı'ya aittir. Ben ODTÜ'de okurken Hikmet Kıvılcımlı üzerine sunum yaptım. Kitapların evimde bulunma sebebi budur." dedi.

Savunmalarının ardından Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklama kararı verilen Max Zirngast, Hatice Göz ve Mithatcan Türetken Sincan Cezaevi'ne götürüldü. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kalın'dan Bahçeli'ye 'uçak' yanıtı: Artık envanterde

SONRAKİ HABER

Tescilli kültür varlığı Beyaz Fil binasının yıkımına karşı mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...