12 Eylül 2018 12:54

Avusturyalı gazeteci Türkiye’de gözaltına alındı

Avusturyalı Gazeteci Max Zirngast’ın 'terör' suçlamasıyla Ankara’da gözaltına alındığı bildirildi.

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

Gazeteci Max Zirngast’ın görev yaptığı re:volt adlı derginin Twitter hesabından yapılan açıklamada, gazetecinin önceki gün gözaltına alındığı duyuruldu. Açıklamada, “Türkiye bütün karşıt sesleri bastırmaya çalışıyor. Bunu başaramayacak!” ifadeleri yer aldı.

Polislerin Zirngast’ın yanı sıra kimliği açıklanmayan başka kişileri de gözaltına aldığı bildirildi. Derginin Twitter hesabında ayrıca, gözaltının gerekçesinin “terör” suçlamasının yanı sıra “büyük olasılıkla siyasi yayınlar” olduğu da belirtildi.

re:volt dergisi, uluslararası haber ajansı Reuters’a e-posta yoluyla yaptığı açıklamada Zirngast ile ilgili olarak, “Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan yazarımız özgürlük ve demokrasi için mücadele eden tutkulu solcu bir aktivisttir” dedi. Almanca yayımlanan sol eğilimli re:volt dergisinin verdiği bilgilere göre, gazeteci son dönemde PKK ile ilgili haberlere imza attı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün Avusturya’daki şubesi, Zirngast’ın derhal serbest bırakılmasını talep etti. Türkiye, RSF’nin hazırladığı dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 157’inci sırada yer alıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kağıt iş kolu sendikalarından ortak açıklama: Hükümet önlemler almalı

SONRAKİ HABER

'Cumartesi Anneleri'ne yasağın 3 hukuki problemi var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...