18 Eylül 2018 13:21

Bitlis Tabip Odası’ndan şarbon raporu: Derhal önlem alınsın

Bitlis Tabip Odası, Hizan’da bir kişinin şarbondan kaynaklandığı tahmin edilen ölümüne ilişkin yetkililere acil önlem alınması için çağrı yaptı.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bitlis Tabip Odası, Hizan Karbastı köyünde bir kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı tahmin edilen şarbon hastalığına ilişkin bölgede inceleme yaparak derhal önlem alınması çağrısı yaparak,  “Başta İl Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere ivedilikle kamuoyunu aydınlatacak açıklamalarda bulunmalıdır” dedi.

Bitlis’in Hizan ilçesi Karbastı köyünde 10 yaşındaki E.T'nin şarbon dolayısıyla hayatını kaybettiği belirtilmişti. Köyde incelemelerde bulunan Bitlis Tabip Odası bir rapor yayımladı. Şarbonun bir halk sağlığı sorunu olduğu ve gerekli önlemlerin alınması istenen raporda, toplumun yeterli düzeyde bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesini gerektiği vurgulandı.

‘BURADA ŞARBON HASTALIĞI VAR’ TABELASI ASILDI

Raporda şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizin değişik yerlerinde yeni haberlerle gündemde kalmaya devam eden şarbon vakası sürecini ilgili bakanlıkların, yerel yetkililerin iyi yönetemediği ortadadır. En temel eksiklik toplumu konuyla ilgili zamanında ve yeterli düzeyde aydınlatma ve yönlendirme konusundadır. İlimizde yaşanan ve bir çocuğumuzun yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan bir durum söz konusudur ve köy girişinde Hizan Tarım İlçe Müdürlüğünün ‘Burada şarbon hastalığı var’ yazısının yer aldığı bir tabela asılmıştır. Yaşamını yitiren E.T’nin ölüm nedeni kesinlik kazanmamakla beraber bulgular, mide ve bağırsak sistemini tutan şarbon vakasını kuvvetle muhtemel düşündürmektedir. Vefat olayının gerçekleşmesinden üç dört gün sonra ilgili mezrada yetkililerin girişimde bulunması, önlem alması bu ihtimali güçlendirmektedir. Bu anlamda başta Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere ivedilikle kamuoyunu aydınlatacak açıklamalarda bulunmalıdır. Tabip Odamız sorumluluk gereği açıklamalarında kanıtlanmamış hiçbir bilgiyi kullanmamaya özen göstermektedir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Konut fiyatları temmuz ayında yıllık yüzde 9.39 arttı'

SONRAKİ HABER

100 milyon lira üzeri borcu olan şirketlere yapılandırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...