18 Eylül 2018 12:30

Ahmet Şık'ın Twitter paylaşımları davası durduruldu

HDP Milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık'ın Twitter paylaşımları nedeniyle yargılandığı dava, milletvekili olması nedeniyle durduruldu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Twitter paylaşımları nedeniyle hakkında dava açılan HDP Milletvekili Ahmet Şık’ın gazetecilik yaptığı dönemde , “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyetini ve devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak” iddiasıyla yargılandığı davada durma kararı verildi.

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4'üncü celsesi görülen duruşmaya Ahmet Şık'ın avukatı Can Atalay katıldı. Mahkeme, celse arasında verilen dilekçede Şık’ın İstanbul 2. Seçim Bölgesi'nden milletvekili seçildiğini ve mazbatasının da eklendiğini belirterek, Anayasa'nın 83. maddesi uyarınca yargılamanın durdurulmasına karar verdi.

DHA'nın haberine göre Meclis internet sitesindeki incelemede Şık’ın milletvekili olarak yer aldığına dair internet çıktısı da dosyaya eklendi. Mahkeme, dosyanın Meclis Başkanlığına gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine de hükmetti. 

AA Muhabiri Kerem Kocalar’ın ihbarı üzerine açılan dava kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Ahmet Şık'ın paylaşımlarına yer verilerek "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Okul servisi yerine imam hatip pansiyonu tavsiyesi

SONRAKİ HABER

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...